BOMBA Χατζηθεοδοσίου: 40.000 οι απολύσεις τον Μάρτιο αλλά και άλλοι 40.000 εποχικοί δεν προσλήφθηκαν!

BOMBA Χατζηθεοδοσίου: 40.000 οι απολύσεις τον Μάρτιο αλλά και άλλοι 40.000 εποχικοί δεν προσλήφθηκαν!

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ε­μπορικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννη Χατζηθεοδοσίου οι 9 στις 10 επιχειρήσεις θέτουν ως πρώτο θέμα την προστασία της πρώτης κατοικίας, δεδομένου ότι ένας μικρομεσαίος επιχειρηματίας την έχει βάλει υποθήκη για να κινήσει τη δουλειά του.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΕΕΑ… θυμίζει σε εκείνους που έχουν πάθει… άνοια ότι τον Μάρτιο ανακοινώθηκαν 40.000 απολύσεις, όμως στην πραγματικότητα υπάρχουν άλλοι 40.000 εποχικοί εργαζόμενοι που δεν προσλήφθηκαν.

Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι προ των πυλών είναι οι ανατροπές που φέρνει στο εργασιακό περιβάλλον της χώρας η πανδημία. Και θέμα χρόνου η επιβολή καθεστώτος μειωμένης απασχόλησης με ταυτόχρονη μείωση των μισθών της τάξης έως και 50% για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους. Με την προοπτική το υπόλοιπο 50% να καλύπτεται από τα ευρωπαϊκά ταμεία.

Δείτε ΕΔΩ το αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «ΠΑΡΟΝ» (στο φύλλο της Κυριακής 29 Μαρτίου) που επιβεβαίωσε πλήρως ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι το σχέδιο έχει μπει σε φάση επεξεργασίας και θα αφορά τους εργαζόμενους που μπαίνουν σε ευέλικτα σχήματα απασχόλησης, όπως η μερική ή εκ περιτροπής εργασία.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ