«Π»: Καμπανάκι… Η Ελλάδα χρειάζεται να ζητήσει άμεσα ελάφρυνση του χρέους της – Ποιοί το προτείνουν;

«Π»: Καμπανάκι… Η Ελλάδα χρειάζεται να ζητήσει άμεσα ελάφρυνση του χρέους της – Ποιοί το προτείνουν;

Καμπανάκι… «Η Ελλάδα χρειάζεται να ζητήσει άμεσα ελάφρυνση του χρέους της, ώστε να μπορέσει να χρησιμοποιήσει το αποθεματικό της για να αντιμετωπίσει την κρίση, περιορίζοντας την προσφυγή σε νέο δανεισμό».

Ποιοί το προτείνουν; Οι Αιμίλιος Αυγουλέας, καθηγητής Διεθνούς Οικονομικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Εδιμβούργου, και ο Παναγιώτης Γκλαβίνης, καθηγητής Διεθνούς Οικονομικού Δικαίου στη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης.

Να σημειώσουμε πως σήμερα η Κομισιόν ανακοίνωσε τις πλέον απογοητευτικές προβλέψεις για την Ελλάδα και την ΕΕ. Προέβλεψε «ιστορική» ύφεση στην ΕΕ φέτος, και ότι η βουτιά της ελληνικής οικονομίας θα είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη αφού το ΑΕΠ προβλέπεται να υποχωρήσει 9,7% φέτος έναντι υποχώρησης 7,7% στην Ευρωζώνη και 7,4% στο σύνολο της ΕΕ. Όπου υπερβαίνει και το αρνητικό σενάριο του υπουργείου Οικονομικών (7,9%) που κατέθεσε πρόσφατα η κυβέρνηση στις Βρυξέλλες. Πόσο μάλλον το βασικό σενάριο του ΥΠΟΙΚ που μιλά για ύφεση 4,7%…

Αν και σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ κύκλοι ΥΠΟΙΚ ανέφεραν νωρίτερα σήμερα τι δεν υπολογίζει στις εκτιμήσεις της η Κομισιόν την ώρα που το χειρότερο σενάριο των ελληνικών αρχών τη βλέπει στο 7,9%- σχολίασαν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Η Κομισιόν, ανέφεραν, στηρίζει την εκτίμησή της σε διαφορετικές προβλέψεις για το χρόνο ανοίγματος της οικονομίας. Επιπλέον λαμβάνει υπόψη μέρος μόνο των μέτρων που υλοποιούνται, ενώ δεν υπολογίζει την ρευστότητα με εγγυοδοτικά προγράμματα ύψους 7 δισ. ευρώ.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ