Αποκάλυψη – βόμβα: Οι νέοι 20 – 29 ετών είναι φορείς του κορονοϊού, υποστηρίζει ο Harvard Eric Feigl – Ding!

Αποκάλυψη – βόμβα: Οι νέοι 20 – 29 ετών είναι φορείς του κορονοϊού, υποστηρίζει ο Harvard Eric Feigl – Ding!

– Αποτελούν το 30% των αποδεδειγμένων φορέων

«Η εμπειρία της Κορέας με τους εκτεταμένους ελέγχους έχει δείξει κάτι το φοβικό. Οι νέοι άνθρωποι είναι οι κύριοι μεταφορείς του ιού στην κοινωνία.

Η ηλικία των 20 – 29 ετών αποτελεί το 30% των αποδεδειγμένων φορέων του κορονοϊού», ισχυρίζεται ο καθηγητής του Harvard Eric Feigl – Ding, όπως αναφέρει σε άρ­θρο του ο Δημήτρης Λινός, καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, Lecturer στο Harvard Medical School. Και επισημαίνει: «Με άλλα λόγια, παρόλο που αυτοί οι νέοι άν­θρωποι έχουν τη μικρότερη πιθανότητα να νοσήσουν, είναι οι κυριότεροι φορείς της νόσου».

Αν είναι έτσι, «τότε τα ‘‘στέκια’’ της νεολαίας πρέπει να παραμείνουν κλειστά μέχρι το τέλος του έτους. Τα μπαρ, οι καφετέριες, τα εστιατόρια θα πρέπει να ανοίξουν τελευταία», εκτιμά ο καθηγητής Δημ. Λινός.
Όλοι οι «ειδικοί» συμφωνούν

Με βάση τις επισημάνσεις του καθηγητή του Harvard Feigl – Ding, ο Δημ. Λινός στο άρθρο του με τίτλο «Ποια ηλικιακή ομάδα πρέπει τελικά να πε­ριορίσουμε;» επισημαίνει:
«Στο tweet του, ο Feigl – Ding προσθέτει: ‘‘Το θέμα είναι ότι τα νέα άτομα είναι 10 φορές πιο πιθανό να είναι κοινωνικά δραστήρια από τα ηλικιωμένα και μπορούν να μολύνουν 10 φορές πιο πολύ τους συναν­θρώπους τους’’.

Αν λοιπόν αυτό είναι αλή­θεια, και φαίνεται ότι όλοι οι ‘‘ειδικοί’’ σήμερα συμφωνούν, τότε αυτοί που θα έπρεπε να περιορίσουμε στο σπίτι τους μέχρι το τέλος του έτους δεν είναι οι ηλικιωμένοι αλλά οι νέοι! Προφανώς, αυτό δεν μπορεί να γίνει, αλλά η γνώση αυτής της επιστημονικής αλήθειας μπορεί να καθοδηγήσει την Πολιτεία στα επόμενα σωστά μέτρα που ακολουθούν την περίοδο του ‘‘Μένουμε Σπίτι’’.

Αν ο μεγαλύτερος κίνδυνος διασποράς της νόσου προ­έρχεται από τη νεολαία, τότε τα ‘‘στέκια’’ της νεολαίας πρέπει να παραμείνουν κλειστά μέχρι το τέλος του έτους. Τα μπαρ, οι καφετέριες, τα εστια­τόρια θα πρέπει να ανοίξουν τελευταία. Προφανώς, μια τέτοια πρόταση θίγει τους ιδιο-­
κτήτες αυτών των κέντρων και τους δημάρχους, περιφερειάρχες της Τοπικής Αυτοδιοί- κησης, που έχουν μεγάλα έσοδα από τη λειτουργία αυτών των καταστημάτων.

Τα επιστημονικά στοιχεία δείχνουν ότι η θέση της προέ­δρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για περιορισμό των ‘‘ηλικιωμένων’’ δεν είναι σωστή. Ο οποιασδήποτε ηλικίας άνθρωπος σε συνεργασία με τον προσωπικό του γιατρό μπορεί να αποφασίσει αν θα περιορισθεί ή όχι μετά τη ‘‘Μένουμε όλοι Σπίτι’’ εποχή.
Για την ελληνική κυβέρ­νηση, η δήλωση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποτελεί μια ευκαιρία να απαντήσει τόσο στην Ευρώπη όσο και στον υπόλοιπο κόσμο με τα σωστά επιστημονικά και κοινωνικά μέτρα επανάκαμψης από την κρίση της πανδημίας του Covid-19».

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ