Αιγιαλίτιδα ζώνη στο Ιόνιο: Το έπνιξαν οι τρεις…

Αιγιαλίτιδα ζώνη στο Ιόνιο: Το έπνιξαν οι τρεις…

Είχαμε διαβάσει με προσοχή το ρεπορτάζ για την αποχώρηση της κ. Τελαλιάν από τη θέση της επικεφαλής της Ειδικής Νομικής Υπηρεσίας και, δίνοντας βάση σε όσα γράφτηκαν, περιμέναμε ότι η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΞ, «απελευθερωμένη» πλέον, θα προχωρούσε στην κατάθεση συντεταγμένων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στον ΟΗΕ, κάτι στο οποίο ήταν αντίθετη η κ. Τελαλιάν.

Τελικά, μάλλον άλλοι ήταν οι λόγοι της απομάκρυνσής της και είχαν περισσότερο σχέση με το Μεταναστευτικό και την απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει για έναν μήνα την εξέταση των αιτήσεων ασύλου, καθώς η κ. Τελαλιάν θεωρούσε ότι ήταν λάθος και δεν υπήρχαν νομικά επιχειρήματα για να στηριχθεί αυτή η επιλογή. Τώρα, σε ό,τι αφορά τις συντεταγμένες, μάλλον θα μείνουν στο ράφι, δίπλα ακριβώς στον φάκελο με την προεργασία που είχε κάνει ο Νίκος Κοτζιάς για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης έως τα 12 ν.μ. στο Ιόνιο. Ένα σχέδιο που έπνιξαν οι κ. Τσίπρας, Καμμένος και Κατρούγκαλος.

Όμως την ίδια ευθύνη θα έχουν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Δένδιας, καθώς υπάρχει μια αμήχανη και φοβική αντίδραση στη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης, η οποία, ό,τι κι αν πουν, «έκατσε… στη βάρδια τους».

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ