Άδ. Γεωργιάδης: Δεν κάνουμε πίσω στις εξαγγελίες μας για φοροαπαλλαγές

Άδ. Γεωργιάδης: Δεν κάνουμε πίσω στις εξαγγελίες μας για φοροαπαλλαγές

Την πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στις εξαγγελίες της για φοροαπαλλαγές που θα ενισχύσουν την ασφαλιστική συνείδηση επισήμανε στο webconference της ΕΑΕΕ ο Α. Γεωργιάδης.

«Δεν κάνουμε πίσω στις εξαγγελίες μας. Λόγω του Covid η έννοια της καλλιέργειας ασφαλιστικής συνείδησης γίνεται πιο επιτακτική από ποτέ. Η κρίση δεν έχει ανακόψει την πρόθεσή μας για φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις αντίθετα την έχει ενισχύσει για να τρέξει η κοινωνία μας γρηγορότερα.»

Εξαιρουμένου του δημοσιονομικού σκέλους της πρότασης των φοροαπαλλαγών είμαι απολύτως υπέρ. Αν μια κυβέρνηση πάρει μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση, αυτή θα είναι σίγουρα του Κ. Μητσοτάκη.

Απαντώντας σχετικά ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι ο οικονομικός σχεδιασμός έχει ανατραπεί, ωστόσο ακολουθούν τρία χρόνια θητείας ακόμα στα οποία θα έχουν όλο το χρόνο να εφαρμόσουν πολιτικές αξιοποιώντας τις δυνατότητες της ασφαλιστικής αγοράς προς όφελος της οικονομίας, των πολιτών και του κράτους.

Από την πλευρά του ο κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου επισήμανε ότι η ασφαλιστική αγορά είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής μακροπρόθεσμα στη χώρα με 14 δισ. Όπως είπε «θα μπορούσαμε να βρούμε τρόπους με επιτόκια συμφέροντα προς την αγορά ώστε να επενδυθεί ένα μέρος απευθείας στην τοπική οικονομία».

Σχετικά με τα μέτρα και την ένταξη των ασφαλιστών στους κλάδους που έλαβαν ενίσχυση ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την ενημέρωση της Κυβέρνησης η παρέμβαση του Προέδρου του ΕΕΑ κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου.

Πηγή: insurancedaily.gr


Σχολιάστε εδώ