Βίντεο – ντοκουμέντο: Η στιγμή της αναχαίτισης του τουρκικού F-16 στις Οινούσσες – Ο καθένας με τη ρουτίνα του… κ. Ακσόι

Βίντεο – ντοκουμέντο: Η στιγμή της αναχαίτισης του τουρκικού F-16 στις Οινούσσες – Ο καθένας με τη ρουτίνα του… κ. Ακσόι

Το αεροσκάφος που ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού υπουργείο Εξωτερικών υποστηρίζει ότι εκτελεί πτήση ρουτίνας και καλεί την ελληνική πλευρά να μην «δραματοποιεί» παρενοχλεί το ελικόπτερο στο οποίο βρίσκεται ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και κινείται φυσικά εντός των νόμιμων ορίων της ελληνικής επικράτειας.

Αυτό που ουσιαστικά είναι μια παράνομη και απροκάλυπτη ενέργεια.

Αεροσκάφος MIRAGE 2000 – 5, έχει μπροστά στα σκοπευτικά του το τουρκικό F-16. Κι αυτή είναι η εικόνα από ένα μόνο ελληνικό μαχητικό εκείνης της ημέρας.

Την ίδια εικόνα έχουν όλα τα Ελληνικά Α/Φ όχι μόνο την Κυριακή αλλά καθημερινά στο Αιγαίο. Αυτή είναι η Ελληνική ρουτίνα. Ο κάθε ένας είναι ελεύθερος να καθορίζει τη δική του. Το συναίσθημα να είσαι κάθε μέρα «κυνηγημένος» και να προσγειώνεσαι στο αεροδρόμιο σου ανακουφισμένος που σώθηκες και σήμερα, που ζεις ακόμα μια μέρα, ευγνώμων που ο διώκτης σου διατήρησε την ψυχραιμία του και δεν πάτησε το κουμπί είναι κάτι άγνωστο στους Έλληνες πιλότους.

Απύθμενος Ακσόι: Βαφτίζει την παρενόχληση ΥΕΘΑ «πτήση ρουτίνας» και ζητάει να μην τα δραματοποιούμε

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι ωστόσο, συνεχίζοντας την εκστρατεία προκλητικότητας, κατηγόρησε την Ελλάδα για «κλιμάκωση της έντασης» και «δραματοποίηση» πτήσεων ρουτίνας, όταν ρωτήθηκε για την παρενόχληση του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος από τουρκικά μαχητικά.

«Τα μαχητικά μας αεροσκάφη εκτέλεσαν αποστολή αναγνώρισης, στο πλαίσιο της συνήθους δράσης τους στο Αιγαίο και δεν τίθεται θέμα παρενόχλησης του ελικοπτέρου που μετέφερε τον υπουργό Άμυνας (σ.σ. της Ελλάδας)» δήλωσε ο Ακσόι, και συμπλήρωσε με την εκπληκτική παρότρυνση:

«Δεν ωφελεί την εν λόγω χώρα να κλιμακώνει την ένταση, δραματοποιώντας πτήσεις ρουτίνας. Αντ’ αυτού, τα θέματα αυτά πρέπει να τεθούν στο πλαίσιο της διαδικασίας των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που ξεκίνησαν οι δύο χώρες».

Πηγή: hellasjournal.gr


Σχολιάστε εδώ