Τι αγοράζουν την εποχή της καραντίνας…

Τι αγοράζουν την εποχή της καραντίνας…

Ξανάρχισε το μαγείρεμα στο σπίτι. Ξαναμπήκε η κατσαρόλα στην κουζίνα, όχι μόνο για το καθημερινό φαγητό αλλά και για γλυκά. Και αυτό φαίνεται από το τι αγοράζει ένα σπίτι από το σούπερ μάρκετ.

Σημειώθηκε αύξηση των πωλήσεων 141,3% στο αλεύρι, 55,8% στο αλάτι, 33% στην κρέμα γάλακτος, 36,9% στα αυγά και 22,5% στη μαργαρίνη.

Μεγάλη ζήτηση, προφανώς για να… τσιμπάνε κάτι κατά την πολύωρη παρακολούθηση της τηλεόρασης, έχουν οι ξηροί καρποί, οι πωλήσεις των οποίων αυξήθηκαν κατά 29,9%.

Ακόμη, αύξηση σημείωσε η σοκολάτα κατά 14,5% και τα μπισκότα κατά 10,8%, παρέα με… ουζάκι ή τσιπουράκι, που όπως έδειξε η μέτρηση οι πωλήσεις τους αυξήθηκαν κατά 22,8%, ενώ η μπίρα έπεσε κατά 11,1%, κάτι που δείχνει ότι δεν… πίνεται όταν βλέπεις σίριαλ.

Τα είδη, όμως, που έχουν εκτιναχθεί είναι αυτά που προφυλάσσουν από τον ιό, δηλαδή τα είδη προσωπικής υγιεινής. Το 88% δηλώνει ότι πλένει πολύ συχνά τα χέρια του, με αποτέλεσμα οι πωλήσεις σαπουνιών να έχουν αυξηθεί κατά 208,4% (!). Οι πωλήσεις χλωρίνης ανέβηκαν κατά 155,8% και των καθαριστικών σπιτιού κατά 123,3%.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ