Ο κορονοϊός “έφαγε” την άυξηση του κατώτατου μισθού – Παραπέμπεται για το 2021

Ο κορονοϊός “έφαγε” την άυξηση του κατώτατου μισθού – Παραπέμπεται για το 2021

Η νέα ΠΝΠ για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας κορονοϊού που δημοσιεύτηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου επιφύλασσε μια δυσάρεστη έκπληξη για χιλιάδες εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο 14 αναφέρει: «Η εισήγηση, από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στο Υπουργικό Συμβούλιο, του κατώτατου μισθού υπαλλήλων και του κατώτατου ημερομισθίου των εργατοτεχνιτών, κατά την περ. α’ της παρ. 7, λαμβάνει χώρα εντός του τελευταίου δεκαπενθημέρου του μηνός Ιανουαρίου 2021».

Με τον τρόπο αυτό, η συζήτηση για την διαμόρφωση του κατώτατου μισθού μετατίθεται από τον Ιούνιο (όπως είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός στη Βουλή τον περασμένο Φεβρουάριο), στο τέλος Ιανουαρίου του 2021 και συνεπώς δεν προβλέπεται μέχρι τότε καμία μεταβολή.

Μάλιστα, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός πως στον «νόμο Βρούτση» 4172/2013, υπάρχει ρήτρα που αναφέρει πως «Το ύψος του νομοθετημένου κατώτατου μισθού και νομοθετημένου ημερομισθίου θα πρέπει να καθορίζεται λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και τις προοπτικές της για ανάπτυξη από την άποψη της παραγωγικότητας, των τιμών, και της ανταγωνιστικότητας, της απασχόλησης, του ποσοστού της ανεργίας, των εισοδημάτων και μισθών», γίνεται προφανές πως αυτή τη στιγμή φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο, η διαβούλευση να οδηγήσει σε αύξηση του κατώτατου μισθού και το 2021…

Mε πληροφορίες απο το “Κανάλι Ένα 90,4”


Σχολιάστε εδώ