Στο κόκκινο τα μεγάλα ξενοδοχεία – Έρχονται εξαγορές και συνενώσεις…

Στο κόκκινο τα μεγάλα ξενοδοχεία – Έρχονται εξαγορές και συνενώσεις…

Η λειτουργία των ξενοδοχείων και βασικά των μεγάλων ομίλων στην κυριολεξία είναι στην αναμονή. Και τούτο γιατί είναι σε απόλυτη εξάρτηση από τον τουρισμό, ο οποίος θα είναι το μεγάλο θύμα του κορονοϊού, αν δεν αφοπλιστεί, και θα μπει σε καραντίνα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Όλες οι ελπίδες έχουν εναποτεθεί στην αντιμετώπιση της πανδημίας και των συνεπειών της, αλλιώς θα είναι τεράστιες οι απώλειες για τον κλάδο, με δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους να μένουν χωρίς δουλειά και την ελληνική οικονομία να υφίσταται μεγάλο πλήγμα.

Έρχονται εξαγορές και συνενώσεις…

«Κανείς αυτήν τη στιγμή δεν μπορεί να προσδιορίσει με ακρίβεια ούτε το μέγεθος ούτε τον χρόνο διάρκειας αυτής της νέας, μεγάλης οικονομικής κρίσης που θα ακολουθήσει την υγειονομική», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος. Και καταλήγει επισημαίνοντας ότι «ο τουρισμός και οι μεταφορές θα εξακολουθήσουν να υφίστανται συνέπειες και στο άμεσο μέλλον».

Από την πλευρά του, ο μεγαλοξενοδόχος Ανδρέας Ανδρεάδης επικε­ντρώνεται στη μετά κορονοϊό εποχή, όπου θα αλλάξουν τα πάντα. Λέει συγκεκριμένα: «Οι ανάγκες της επόμενης μέρας απαιτούν δημιουργία επώνυμων, ποιοτικότερων –τεχνολογικά, οικολογικά και υγειονομικά– εξελιγμένων τουριστικών προϊόντων, με άμεση πρόσβαση στον τελικό καταναλωτή.

Μαζί έρχονται εκτεταμένες εξελίξεις, εξαγορές και συνενώσεις. Παραμένω αισιόδοξος για το μέλλον του τουρισμού, του τουριστικού επιχειρηματία και του εργαζομένου».

Και η Μαρί Δασκαλαντωνάκη τονίζει: «Ο τουρισμός μας δεν είναι κάποιο μοντέλο που εισηγήθηκαν κυβερνήσεις και τώρα πρέπει να αλλάξει. Είναι βασικό καταναλωτικό προϊόν ξεκούρασης και αναψυχής, όπως βασικά προϊόντα διαβίωσης. Δεν πέφτει η ζήτησή του, απλώς διακόπηκαν οι ζωές μας. Να τον στηρίξουμε σωστά και θα μας ανταμείψει γρήγορα. Η Grecotel, από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, πήρε όλα τα ενδεδειγμένα από την Πολιτεία και τον ΠΟΥ μέτρα».

Να μείνει το κεφάλι έξω από το νερό…

…εύχεται ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Αλέξανδρος Βασιλικός. Συγκεκριμένα, είπε σε συνέντευξή του: «Το μεγάλο στοίχημα για εφέτος είναι να μείνει το κεφάλι πάνω από το νερό και να μη μας παρασύρει το παγκόσμιο ‘‘τσουνάμι’’ των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας. Να μη βυθιστούν ξενοδοχεία και θέσεις εργασίας. Αν το καταφέρουμε αυτό, μετά βήμα βήμα μπορούμε να πετύχουμε και την ανάκαμψη. Είναι υπαρξιακή η μάχη αυτής της χρονιάς».

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ