«Η ελληνική ακτοφυλακή εισήλθε παράνομα σε τουρκικά χωρικά ύδατα» λέει η τουρκική μονταζιέρα τη στιγμή που πυροβολούν κατά ριπάς στον Έβρο!

«Η ελληνική ακτοφυλακή εισήλθε παράνομα σε τουρκικά χωρικά ύδατα» λέει η τουρκική μονταζιέρα τη στιγμή που πυροβολούν κατά ριπάς στον Έβρο!

– Οι ένστολοι διακινητές της Άγκυρας στο Αιγαίο: Οι προσπάθειες να σπάσουν το τείχος Λιμενικού και Π.Ν.

– Τα νέα περιστατικά προστίθενται στη σωρεία των προκλήσεων της Άγκυρας και πρόσφατο είναι και το γεγονός που ανέδειξε και το γερμανικό περιοδικό Spiegel

Πάντως δεν μπορεί να μην προκαλέσει εντύπωση, όχι μόνο στις Ελληνικές αρχές, αλλά και σε διεθνείς οργανισμούς, ο ρόλος της Τουρκίας που είναι ο ένστολος διακινητής μεταναστών στο Αιγαίο.

Η μηχανή προπαγάνδας της Άγκυρας αντιστρέφει για ακόμη μια φορά την πραγματικότητα. Τουρκικά ΜΜΕ ισχυρίζονται πως σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής παραβίασε τα χωρικά ύδατα της γείτονος.

H Τουρκία σαρώνεται από τη πανδημία του κορoνοϊού και ο Ερντογάν παγιδεύτηκε στην ανέξοδη στρατηγική του στον Έβρο και το Αιγαίο.

Έτσι στρέφεται με τα τουρκικά ΜΜΕ στο περιστατικό της Τετάρτης με λέμβο με μετανάστες η οποία προσπάθησε να εισέλθει σε ελληνικά χωρικά ύδατα συνοδεία τουρκικών ακταιωρών στη Λέσβο, κάνουν το άσπρο… μαύρο: Ισχυρίζονται λοιπόν ότι το σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής παραβίασε τα τουρκικά χωρικά ύδατα ανοιχτά του νησιού, ενώ δημοσιεύουν και σχετικό βίντεο.

«Η ελληνική ακτοφυλακή συνεχίζοντας τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανάγκασαν 48 πρόσφυγες να επιστρέψουν στα τουρκικά χωρικά ύδατα», μεταδίδεται χαρακτηριστικά.

Τουρκικά μέσα μεταδίδουν επίσης ότι ένας Σύρος πρόσφυγας προσπάθησε να διαφύγει προς την Κω από τη Μούγλα της Τουρκίας κολυμπώντας και κρατώντας μία σανίδα του σερφ. Η τουρκική ακτοφυλακή τον περισυνέλλεξε και τον μετέφερε πίσω στις τουρκικές ακτές.

Προκλήσεις

Εκτός από τον πόλεμο προπαγάνδας, οι Τούρκοι τις τελευταίες ημέρες επιδίδονται και σε ρεσιτάλ επιθετικότητας στον Έβρο. Τη νύχτα της Πέμπτης μέλη της στρατοχωροφυλακής κινήθηκαν με λέμβο από την τουρκική πλευρά προς την ελληνική στις δέκα και είκοσι και άνοιξαν πυρ στον αέρα πυροβολώντας κατά ριπάς. Έπειτα, ένας εκ των δύο επιβαινόντων στη λέμβο εκτόξευσε φωτοβολίδα που προσγειώθηκε στην ελληνική πλευρά.  Η ελληνική κινητοποίηση υπήρξε άμεση και έχουν αυξηθεί οι περιπολίες τόσο του στρατού όσο και της ΕΛ.ΑΣ.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, τούρκοι στρατιώτες πυροβόλησαν τουλάχιστον μία φορά εναντίον Γερμανών αξιωματούχων της Frontex, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς.

– Νέες εικόνες από τα «Λιμενικά Νέα» δείχνουν την ομάδα «κρούσης» της Τουρκικής Ακτοφυλακής που επιχειρεί να σπάσει το πλωτό τείχος από τα πλωτά μέσα του Λιμενικού και των Ενόπλων Δυνάμεων και να εισβάλει στα Ελληνικά Χωρικά Ύδατα.

Μεπληροφορίες από το  newpost.gr και hellasjournal.gr


Σχολιάστε εδώ