Τσίπρας: Η βαθιά ύφεση θα έχει την υπογραφή των επιλογών σας κ. Μητσοτάκη

Τσίπρας: Η βαθιά ύφεση θα έχει την υπογραφή των επιλογών σας κ. Μητσοτάκη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας την ομιλία του σήμερα στη Βουλή στη συζήτηση για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης του κορονοϊού μετά από αίτημα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη ανέφερε πως «απαιτούσε και απαιτεί  σοβαρότητα, υπευθυνότητα και μια νέα ιεράρχηση προτεραιοτήτων από όλους μας», τονίζοντας ότι «οι πολίτες, καθώς και όσοι έδιναν και δίνουν στην πρώτη γραμμή τη  μάχη για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, βρέθηκαν πολύ μπροστά από τις πολιτικές δυνάμεις σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια».

«Άλλοι περιόρισαν τις ατομικές τους ελευθερίες και βρέθηκαν να ζουν κλεισμένοι όχι σε πολυτελείς επαύλεις με κήπους, αλλά σε 40 και 50 τμ με πολυμελείς οικογένειες, δραματική συρρίκνωση των εισοδημάτων και έντονη ανασφάλεια» ανέφερε.

Οι πολίτες με τη στάση τους «Μας έδωσαν χρόνο για να αντιμετωπίσουμε το πολύ πιθανό σύμφωνα με τους επιστήμονες δεύτερο κύμα της πανδημίας» είπε χαρακτηριστικά

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμη ότι ενώ στο παρελθόν η κυβέρνηση πρωτοστάτησε σε απολύσεις και τασσόταν κατά των κέντρων πρωτοβάθμιας φροντίδας «ξαφνικά γίνεται υπέρμαχος του συστήματος δημόσιας υγείας».

«Δεν αξιοποιήσατε τον χρόνο για να στηρίξετε το σύστημα υγείας» υπογράμμισε.

Όλος αυτός ο κόσμος «έβαλε ψυχή και πλάτη για να γλιτώσουμε τα χειρότερα» γιατί «ιεράρχησε ως προτεραιότητα την ανθρώπινη ζωή» και όχι επειδή ο κ. Μητσοτάκης τους “εμπιστεύτηκε”, όπως είπε, ενώ έκανε λόγο για «ύφος πατερναλιστικό και αλαζονικό, σχεδόν αυτοκρατορικό» κατά το προχθεσινό μήνυμα του πρωθυπουργού.


Σχολιάστε εδώ