Δεν κάνει τα χατίρια του προξενείου ο Ισά Σελίμ

Δεν κάνει τα χατίρια του προξενείου ο Ισά Σελίμ

Με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, διορίσθηκε, έπειτα από γνωμοδότηση του τοποτηρητή μουφτή της μουφτείας Κομοτηνής, η νέα Διαχειριστική Επιτροπή Μουσουλμανικής Περιουσίας Κομοτηνής.

Η Διαχειριστική Επιτροπή έχει και πάλι επικεφαλής τον Ισά Σελίμ, ο οποίος συνέβαλε σημαντικά στην αποκατάσταση της χρηστής αξιοποίησης και διαχείρισης της βακουφικής περιουσίας. Το γεγονός ότι δεν κάνει τα χατίρια του προξενείου τον έχει φέρει σε αντιπαράθεση με τους ακραίους, οι οποίοι κάνουν πόλεμο στη Διαχειριστική Επιτροπή.

Καθώς η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία «Τούρκων Δυτικής Θράκης» έχει πάρει το πάνω χέρι στην προβολή των ακραίων θέσεων, είδαμε διαμαρτυρίες για τη Διαχειριστική, για την απαγόρευση μετάδοσης θρησκευτικών λειτουργιών από μεγάφωνα κ.ά.

Και όλα αυτά χωρίς να υπάρχουν φυσικά στοιχεία, ούτε καν υποψίες για κάποιο φαινόμενο κακοδιαχείρισης στις βακουφικές περιουσίες. Απλώς για να υποβληθεί διά της πλαγίας η απαίτηση για αιρετή διοίκηση, ώστε μέσω των γνωστών μηχανισμών χειραγώγησης της μειονοτικής ψήφου να ελεγ­χθούν οι βακουφικές περιουσίες από τους «προξενικούς».

Όσο για την απαγόρευση μετάδοσης της λειτουργίας από μεγάφωνα σε μεγάλη ένταση, δεν αφορά μόνο τη μουσουλμανική προσευχή και το κάλεσμα των πιστών στο Ραμαζάνι, αλλά πρωτίστως εφαρμόσθηκε το μέτρο στους χριστιανικούς ναούς τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα.

Ας μην αναζητούν τρόπους να προκαλέσουν αναταραχή στη μουσουλμανική μειονότητα. Πολλά προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι μουσουλμάνοι και οι χριστιανοί πολίτες στη Θράκη. Δεν έχουν ανάγκη να φορτωθούν νέα προβλήματα που επιχειρεί να αναδείξει ο τουρκικός μηχανισμός στη Θράκη.

Παρεμπιπτόντως, όλοι αυτοί που υπάκουσαν στο προξενείο και έτρεξαν να καταθέσουν τις αποταμιεύσεις τους στην τουρκική τράπεζα Ziraat, όταν άνοιξε υποκατάστημα στην Κομοτηνή, αισθάνονται ασφαλείς σήμερα; Με την κρίση στην τουρκική οικονομία και στο τουρκικό τραπεζικό σύστημα μάλλον θα πρέπει να νιώθουν κορόιδα…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: inkomotini.news


Σχολιάστε εδώ