Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση επιχειρεί να οικειοποιηθεί τις θυσίες των πολιτών κατά την πανδημία

Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση επιχειρεί να οικειοποιηθεί τις θυσίες των πολιτών κατά την πανδημία

Σφοδρή κριτική και ευθύνες στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ότι με «εξώφθαλμα προκλητικό τρόπο» προσπαθεί να οικειοποιηθεί τις θυσίες των πολιτών κατά τη διάρκεια της πανδημίας επέρριψε ο Αλέξης Τσίπρας, στη δευτερολογία του στη Βουλή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την δευτερολογία του σημείωσε πως η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν αναγνωρίζει τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης όλες αυτές τις μέρες της υγειονομικής κρίσης, αλλά «εμφανίζεται ως τροπαιούχος, άρα οφείλουμε τη ζωή μας σε εσάς, να σας ανάψουμε και κανα κερί…».

Σε σχέση με τα οικονομικά μέτρα, ανέφερε πως «δεν ακούσαμε κάτι που να μας κάνει πιο αισιόδοξους, τίποτα συγκεκριμένο. Είπατε απλά ότι η ύφεση θα είναι μεγάλη, αλλά ως πρωθυπουργός οφείλατε να πείτε πόση θα είναι αυτή η ύφεση και να πάρετε μέτρα για αυτήν».

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για μη ύπαρξη οικονομικού σχεδίου για το χώρο της εστιασης τους αγρότες τον τουρισμό την ανεργία. Κυρίως έκανε αναφορά στην τακτική να παγιώσει νέο τρόπο μισθοδοσίας.

Η ύφεση που θα έχουμε θα είναι τεράστια γιατί δεν υιοθετείτε ένα πρόγραμμα εμπροσθοβαρές για να μπορέσει να επανεκκινήσει η οικονομία. Η μόνη είδηση που είπατε είναι η παράταση της προστασίας της Α κατοικίας.

 


Σχολιάστε εδώ