Τομ Χανκς: Δεν διαλέγεις τους γονιούς σου…

Τομ Χανκς: Δεν διαλέγεις τους γονιούς σου…

«Ο πατέρας μου πέρασε το μεγάλο κραχ, τον πόλεμο και τα συμβάντα της δεκαετίας του 1950, και δεν είχε επιλογή παρά να… τσουλήσει με τα γεγονότα. Είναι διαφορετικά τα πράγματα τώρα και νομίζω ότι έχει σημασία να διατηρείς κάποιους στόχους σχετικά με την ανατροφή των παιδιών.

Η σχέση πατέρα – γιου πάει πίσω ώς τον Κήπο της Εδέμ και είναι πάντα φορτισμένη. Το ίδιο και η σχέση μητέρας – κόρης. Υπάρχουν όλων των ειδών ιστορίες γύρω από το θέμα, είτε μιλάνε για άριστες είτε για καταστροφικές σχέσεις. Γιατί τα παιδιά δεν διαλέγουν τους γονιούς τους. Κι αν, ως γονιός, ξεχνάς ότι και εσύ δεν είχες επιλογή, τότε κάνεις μεγάλο λάθος!

Έπαιζα με φιγούρες που δεν μιλούσαν, αλλά που είχαν καταπληκτικές περιπέτειες. Έκανα πολλές ταινίες στο μυαλό μου τότε. Όταν είσαι παιδί, σπιρτόκουτα, μαξιλάρια και κουβέρτες φτιάχνουν το τοπίο του παιχνιδιού σου… Το μόνο παιχνίδι που θυμάμαι πως ήθελα να αγοράσω ήταν ο Μέιτζορ Ματ Μέισον. Κόστιζε 1,95 δολάρια στο φαρμακείο. Όταν όμως μάζεψα το ακριβές ποσό και πήγα να το αγοράσω απογοητεύτηκα γιατί δεν είχα υπολογίσει τον φόρο. Το έβαλα πίσω στο ράφι, λοιπόν, ώσπου να βρω 6 ακόμα σεντς. Το αγόρασα την επόμενη μέρα και μου φάνηκε κάτι το καταπληκτικό! Αυτό συμβαίνει όταν διαλέγεις εσύ τι θέλεις…».

Υπογραφή: Τομ Χανκς, ο κορυφαίος αμερικανός ηθοποιός, που έχει βαφτιστεί χριστιανός ορθόδοξος και η οικογένειά του απέκτησε τιμητικά την ελληνική υπηκοότητα

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ