Προαγωγές του ΥΠΕΞ

Προαγωγές του ΥΠΕΞ

Δημοσιεύθηκαν οι κατ’ εκλογήν προαγωγές σε βαθμό πληρεξουσίου υπουργού Β’ για τους εξής συμβούλους πρεσβείας Α’: Αγγελέτος Φοίβος-Γεώργιος, Παπαδόπουλος Γεώργιος, Πούλου Δέσποινα, Λεβαντή Μαρία, Γούναρη Βασιλική, Καραχάλιος Γρηγόριος, Κοτίδης Ανδρέας, Παπούλια Αργυρώ και Κωστόπουλος Ευθύμιος -Γεώργιος.

Ειδικά για τον κ. Κωστόπουλο πρέπει να επισημάνουμε ότι κάνει πολύ καλή δουλειά στο προξενείο στο Ερμπίλ, στο Ιρακινό Κουρδιστάν, έχοντας κάνει αισθητή την ελληνική παρουσία στην ευαίσθητη αυτή περιοχή. Για χρόνια γίνονταν οι συζητήσεις για το εάν πρέπει ή όχι να ανοίξει ελληνική διπλωματική αρχή στο Ερμπίλ και η επιλογή τελικά δικαιώθηκε.

Υπόδειγμα το Ερμπίλ…

Το Ερμπίλ πρέπει να γίνει μάθημα σε όσους ασχολούνται με τη διοίκηση και οργάνωση του ΥΠΕΞ, καθώς επιτέλους πρέπει να αντιληφθούμε ότι η χώρα είναι σε κατάσταση πολέμου. Και αυτό δεν αφορά μόνο την Τουρκία, αλλά τις νέες ισορροπίες που διαμορφώνονται παγκοσμίως στον οικονομικό, εμπορικό, τεχνολογικό τομέα.

Και πρέπει αμέσως να προσαρμοσθεί και το ΥΠΕΞ σε αυτές τις νέες προκλήσεις, κάνοντας έναν μακροπρόθεσμο και οραματικό σχεδιασμό για το πού πρέπει να στρέψει το ενδιαφέρον της η χώρα μας, πού θα πρέπει να ανοίξουν νέες διπλωματικές αρχές και πού να κλείσουν επιτέλους αρχές που μόνο για τις πληρωμένες διακοπές του προσωπικού τους είναι χρήσιμες.

Δημοσιεύθηκαν επίσης οι προαγωγές στον βαθμό γενικού συμβούλου οικονομικών και εμπορικών υποθέσεων Β’ για τους Μίχα Δημήτρη, Χαλεπίδη Δημήτριο και Πανάρετο Στέφανο καθώς και οι προαγωγές στον κλάδο των εμπειρογνωμόνων, όπου προάγονται, κατά σειρά αρχαιότητας, στον βαθμό του εμπειρογνώμονα-πρεσβευτή συμβούλου Α’ οι εμπειρογνώμονες Χαρμανίδης Ηρακλής, Σκληρή Ιωάννα, Κιντής Ανδρέας, Κοντονής Χαράλαμπος, Σπηλιοπούλου Αθανασία, Στρατή Αναστασία, Φουρνατζοπούλου Ευδοκία, Νικολόπουλος Λεωνίδας, Βερβερίδου Μαρία, Κατσάνης Αλέξανδρος και Μπούρα Αγγελική.

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ