Θυσία στον βωμό του κορονοϊού τα άγρια ζώα…

Θυσία στον βωμό του κορονοϊού τα άγρια ζώα…

Μέσα στη δύσκολη και ζοφερή πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει η πανδημία και η καραντίνα του Covid-19, o ζωολογικός κήπος του Νοϊμίνστερ, στη Βόρεια Γερμανία, ήδη εξετάζει τη λύση της σφαγής μερικών από τα ζώα του για να ταΐσει τα υπόλοιπα, προτού πεθάνουν όλα από την πείνα.

Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου, όπου φιλοξενούνται περισσότερα από 700 ζώα και 100 είδη, έχουν εκπονήσει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης που αναφέρει ποια ζώα θα υποβληθούν σε ευθανασία για τη μείωση του κόστους και με ποια σειρά, δήλωσε η διευθύντρια του ζωολογικού κήπου Βερένα Κασπάρι στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA.

«Εάν δεν έχουμε πλέον χρήματα για να αγοράσουμε ζωοτροφές ή ο προμηθευτής ζωοτροφών δεν είναι πλέον σε θέση να μας προμηθεύσει λόγω νέων περιορισμών, τότε θα σφαγιάσουμε μερικά ζώα για να ταΐσουμε άλλα ζώα», ανέφερε η Κασπάρι, με τη δικαιολογία ότι θα προτιμούσε να θανατώσει τα ζώα του ζωολογικού κήπου παρά να πεινάσουν.

Η Ένωση Ζωολογικών Κήπων (VdZ), με έδρα το Βερολίνο και μέλη από τη Γερμανία, την Ελβετία, την Αυστρία και την Ισπανία, ζήτησε από την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ έκτακτη βοήθεια 100 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο της στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους από τα 750 δισ. ευρώ που διέθεσε για τη διάσωσή τους. Το VdZ αντιπροσωπεύει 56 ζωολογικούς κήπους στη Γερμανία, συμπεριλαμβανομένου του ζωολογικού κήπου του Νοϊμίνστερ.

«Μια πιθανή απώλεια αυτού του πολύτιμου ζωικού πληθυσμού θα ήταν μια πικρή οπισθοδρόμηση στον αγώνα μας για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και ως εκ τούτου θα ισοδυναμούσε με καταστροφή», δήλωσε ο πρόεδρος του VdZ.

Όπως και να ’χει, ανατριχιάζεις διαβάζοντας την είδηση.

(Πηγή CNN)

Φωτό: huffingtonpost.gr


Σχολιάστε εδώ