Δεν γνωρίζω πότε ακριβώς θα γίνει ο (πρώτος) ανασχηματισμός, αλλά είμαι περίπου βέβαιος από πού θα… ξεκινήσει…

Δεν γνωρίζω πότε ακριβώς θα γίνει ο (πρώτος) ανασχηματισμός, αλλά είμαι περίπου βέβαιος από πού θα… ξεκινήσει…

Από το υπουργείο Εργασίας. Παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα από την κυβέρνηση, η τύχη του Γ. Βρούτση είναι μάλλον προδιαγεγραμμένη.

Όχι τόσο για τον λάθος τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε το θέμα με το επίδομα των επιστημόνων, αλλά διότι «έβγαλε από την πολιτική αφάνεια τον Τσίπρα και του έδωσε τη δυνατότητα να κάνει αντιπολίτευση», όπως χαρακτηριστικά έλεγαν συνεργάτες του Κυρ. Μητσοτάκη. Το ένα κακό χειρότερο από το άλλο…


Ότι ο Αλ. Τσίπρας ήταν και παραμένει το «ισχυρό χαρτί» του ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστό τοις πάσι. Ήρθε απλά η δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research να το επιβεβαιώσει. Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 23%, ενώ η δημοφιλία του κ. Τσίπρα βρίσκεται στο 34%. Οπότε, δεν είναι και τόσο περίεργο που μετά την ήττα στις εκλογές του περασμένου Ιουλίου δεν διατυπώθηκε –επίσημα τουλάχιστον– καμία κριτική για τον κ. Τσίπρα.


Μαρτυριάρης

Πριν από το Πάσχα το Μέγαρο Μαξίμου έστειλε μήνυμα προς άπα­ντα τα κυβερνητικά στελέχη να αποφεύγουν να αναφερθούν στον ακριβή χρόνο που θα ξεκινήσει η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων. Προκειμένου –όπως τους τονίσθηκε– να μη δημιουργηθεί πρόωρα κλίμα εφησυχασμού στην κοινωνία αλλά και διότι αυτό θα είναι θέμα των ειδικών.

Άπαντες ακολούθησαν πιστά τις εντολές, με εξαίρεση τον υπουργό Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη, ο οποίος στα μέσα της εβδομάδας προσδιόρισε την 4η Μαΐου ως αφετηρία για την άρση των μέτρων, προεξόφλησε μάλιστα ότι η όλη διαδικασία θα έχει διάρκεια δύο μηνών. Τώρα, το ότι ο κ. Γεραπετρίτης αγνόησε (παρέκαμψε) τις οδηγίες του κ. Μητσοτάκη ίσως έχει να κάνει με το ότι δεν είναι ένας απλός… υπουργός. Ασκεί καθήκοντα… σκιώδους πρωθυπουργού!


Στην κανονικότητα επιστρέφει σιγά σιγά και η Βουλή. Την προσεχή Πέμπτη 30 Απριλίου θα ξεκινήσει να συνεδριάζει εκ νέου η Προκαταρκτική Επιτροπή που διερευνά τον βαθμό εμπλοκής του Δ. Παπαγγελόπουλου στη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης της Novartis. Βάσει της αρχικής απόφασης, η Επιτροπή πρέπει να παραδώσει το τελικό πόρισμά της το αργότερο μέχρι τις 30 Μαΐου. Το πιθανότερο είναι να αποφασισθεί μια μικρή παράταση, δεδομένου ότι, λόγω της πανδημίας, η Επιτροπή έχει σταματήσει να συνεδριάζει πλέον του ενός μηνός.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ