Και ιός και τραυματισμοί

Και ιός και τραυματισμοί

Είμαστε στην αρχή του τέλους, στο φινάλε της θανατηφόρας καταιγίδας που έπληξε σοβαρά την πατρίδα μας και σοβαρότερα γείτονές της. Κι αυτό ισχύει και για τον αθλητισμό, που σιγά σιγά, δειλά δειλά θα ξεκινήσει σταδιακά να ζεσταίνει μηχανές, επιστρέφοντας στην κανονικότητα.

Τα επόμενα 24ωρα θα ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις για την έναρξη των πλέι οφ και των πλέι άουτ στη Σούπερ Λίγκα. Που, πάντως, δεν αναμένονται πριν μπει ο Ιούνιος, αφού δεν είναι μόνο ο φόβος του ιού, που δεν μας έχει αφήσει ακόμη και Κύριος οίδε πότε και πώς θα γίνει αυτό οριστικά, αλλά μαζί η αρτιότερη το δυνατόν προετοιμασία των ποδοσφαιριστών, πριν πατήσουν ξανά στο χορτάρι.

Ειδικά αυτή η παράμετρος ας μη θεωρηθεί αμελητέα ποσότητα. Όσο κι αν ένας αθλητής επιχείρησε μέσω προγράμματος να διατηρηθεί φρέσκος και ακμαίος στη διάρκεια της πανδημίας, δεν γίνεται η απραξία να μην του έχει αφήσει θέματα, που πρέπει προσεκτικά και με τον ενδεδειγμένο τρόπο να ξεπεράσει, προσεγγίζοντας και πάλι την καλή του φόρμα. Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου: Τουλάχιστον τρεις με τέσσερις εβδομάδες απαιτούνται για να ανακτηθεί ξανά, αν όχι η ιδανική, τουλάχιστον μια ανεκτή και τουλάχιστον ιατρικώς επιτρεπόμενη φυσική κατάσταση. Διότι δεν είναι μόνο ο ιός που (ακόμη) απειλεί αλλά και οι σοβαροί τραυματισμοί που παραμονεύουν.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ