Στην πυρά ο Βρούτσης – Συνένοχος ο Μητσοτάκης, λένε Τσίπρας και Φώφη

Στην πυρά ο Βρούτσης – Συνένοχος ο Μητσοτάκης, λένε Τσίπρας και Φώφη

Στη δίνη των προγραμμάτων τηλεκατάρτισης για τους επιστήμονες βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα η κυβέρνηση, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να κάνουν λόγο για σκάνδαλο και εξυπηρέτηση ημετέρων. Παράλληλα ζητούν επιτακτικά την παραίτηση του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση, ενώ υποδεικνύουν ως «συνένοχο» τον Κυρ. Μητσοτάκη.

Οι αντιδράσεις συνεχίστηκαν με αμείωτη ένταση, παρά την απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου να αναστείλει τα προγράμματα και να αλλάξει άρδην τη διαδικασία. Για πρώτη φορά μετά τις εκλογές του περασμένου Ιουλίου η κυβέρνηση αλλά κι ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχουν περιέλθει σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση, σε θέση απολογούμενου.

Τον άφησε μόνο του… στην Βουλή ο πρωθυπουργός

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης απέφυγε να προσέλθει στη Βουλή, στη συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών, που διεξήχθη προχθές (Παρασκευή), αφήνοντας… ανυπεράσπιστο τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση να απαντήσει στα πυρά των πολιτικών αρχηγών.

Ο Αλ. Τσίπρας έκανε λόγο για «κορυφαίο σκάνδαλο εξυπηρέτησης φιλικών επιχειρηματικών συμφερόντων με δημόσιο χρήμα» και για «εμπαιγμό» των επιστημόνων, αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών. Χαρακτήρισε δε «απόδειξη συνενοχής» του κ. Μητσοτάκη το ότι δεν απομάκρυνε τον κ. Βρούτση από τη θέση του.

Σε αναρτήσεις του στα social media ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «η κακήν κακώς απόσυρση του προγράμματος τηλεκάταρτισης συνιστά ομολογία αποτυχίας και ενοχής», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση λέγοντας ότι «βρήκε την κρίση της πανδημίας ως ευκαιρία για να στήσει δουλειές εκατομμυρίων».

Για δικαίωση του Κινήματος Αλλαγής, που από την αρχή είχε επικρίνει το πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας, μίλησε η Φ. Γεννηματά με αφορμή την απόσυρση του προγράμματος με παρέμβαση του πρωθυπουργού. «Η άτακτη υποχώρηση του κ. Μητσοτάκη δεν τον απαλλάσσει. Από αυτόν εκπορεύονται οι εντολές και οι αποφάσεις», υπογράμμισε μιλώντας στη Βουλή. Πρόσθεσε δε ότι το Κίνημα Αλλαγής θα επιμείνει για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης, ούτως ώστε να βγει όλη η αλήθεια στο φως.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «μέχρι πρότινος γνωρίζαμε ότι ο κ. Βρούτσης ήταν ειδικός στα χατίρια προς τη μεγαλοεργοδοσία και τον α­ντικομμουνισμό. Τελευταία μάθαμε ότι ειδικεύεται και στην τηλεκατάρτιση». Πρόσθεσε δε χαρακτηριστικά:

«Σε κάθε περίπτωση, το σκάνδαλο των ‘‘ΚΕΚ Βρούτση’’ βαραίνει όλη την κυβέρνηση, που έχει ‘‘Βρούτσηδες’’ να της κάνουν και τη βρώμικη δουλειά». Απαντώντας στα πυρά των αρχηγών της αντιπολίτευσης, ο κ. Βρούτσης οχυρώθηκε πίσω από το επιχείρημα ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση είχε υλοποιήσει αντίστοιχα προγράμματα.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ