Ο φάκελος για εκλογές στο γραφείο του Μητσοτάκη!

Ο φάκελος για εκλογές στο γραφείο του Μητσοτάκη!

-Μονόδρομος οι κάλπες, λένε κορυφαίοι υπουργοί και βουλευτές

«Την επόμενη ημέρα μετά το πέρας της πανδημίας η Ελλάδα θα είναι μια άλλη χώρα. Θα πρέπει να ληφθούν σημαντικές και δύσκολες αποφάσεις για την ανάσχεση της ύφεσης, την επανεκκίνηση της οικονομίας. Η κυβέρνηση θα χρειαστεί πολιτική νομιμοποίηση για να προχωρήσει».

Με τις φράσεις αυτές ανώτατοι κυβερνητικοί παράγοντες περιγράφουν επί της ουσίας τους βασικούς άξονες στο αφήγημα του Κυρ. Μητσοτάκη στον δρόμο προς τις πρόωρες εκλογές. Επισήμως η κυβέρνηση αποκρούει μετά βδελυγμίας τα περί προσφυγής στις κάλπες το ερχόμενο φθινόπωρο. Λογικό κι επόμενο. Θα συνιστούσε πρόκληση προς τον ελληνικό λαό, εν μέσω πανδημίας, μια κυβέρνηση κι ένας πρωθυπουργός να καταστρώνουν σχέδια για το πώς θα εκμεταλλευθούν πολιτικά (κομματικά) μια υγειονομική κρίση. Θα μπορούσε κάλλιστα αυτό –την ώρα της κάλπης– να εξελιχθεί σε μπούμερανγκ.

«Δεν είναι σωστό, όταν υπάρχουν ανθρώπινες ζωές που προσπαθούμε να σώσουμε, να ερχόμαστε να προτάσσουμε τα πολιτικά μας ζητήματα», εξήγησε ο υπουργός Επικρατείας και εκ των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού Γ. Γεραπετρίτης. Πλην όμως, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο φάκελος των πρόωρων εκλογών έχει βγει από τα συρτάρια του Κυρ. Μητσοτάκη και βρίσκεται σε περίοπτη θέση πάνω στο γραφείο του.

Την ίδια στιγμή κορυφαίοι υπουργοί και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας προσχωρούν στην ιδέα, ορισμένοι εξ αυτών μάλιστα χαρακτηρίζουν μονόδρομο την προσφυγή στις κάλπες. «Η κυβέρνηση πρέπει να έχει μπροστά της μια καθαρή τετραετία για να αντιμετωπίσει τα τεράστια προβλήματα που θα αφήσει πίσω της η πανδημία», υπογραμμίζουν. Η υψηλή αποδοχή που απολαμβάνει η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης εκ μέρους της ελληνικής κοινωνίας –λόγω της αποτελεσματικής αντιμετώπισης της πανδημίας– αποτελεί ένα ισχυρό κίνητρο.

Δεν είναι λίγοι δε εντός της κυβερνητικής παράταξης που θεωρούν ότι αν το κλίμα είναι τόσο θετικό και στο τέλος Αυγούστου η Νέα Δημοκρατία σε περίπτωση προώρων εκλογών τον Σεπτέμβριο θα αγγίξει ποσοστά πολύ πάνω από το 40%. Συνεκτιμώντας ότι μέχρι τότε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει καταφέρει να βρει το πολιτικό βηματισμό του, ενώ θα έχει περιοριστεί και ο ζωτικός χώρος του Κινήματος Αλλαγής.

Τα ίδια στελέχη δεν συμμερίζονται την ανησυχία ότι η επιλογή του κ. Μητσοτάκη να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές –αν και διαθέτει ισχυρή αυτοδυναμία– δεν πρόκειται να προκαλέσει τη δυσφορία των πολιτών. «Ο κόσμος θα κατανοήσει ότι η κυβέρνηση χρειάζεται μια νέα λαϊκή εντολή για να φέρει σε πέρας το δύσκολο έργο που θα έχει μπροστά της», τονίζουν.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση θα συνεχίζει και τις επόμενες εβδομάδες να διαψεύδει τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών και να τα αποδίδει στις… φοβίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μέχρι το τέλος Αυγούστου, όταν ο Κυρ. Μητσοτάκης θα βάλει επί τάπητος όλα τα δεδομένα και θα κληθεί να λάβει τις οριστικές του αποφάσεις.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ