Κορονοϊός: Μήπως αυτή είναι μια λύση για την οικονομία μας;

Κορονοϊός: Μήπως αυτή είναι μια λύση για την οικονομία μας;

Σύμφωνα με ανάλυση του ΚΕΠΕ (Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών), μια αύξηση της κρατικής καταναλωτικής δαπάνης για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορονοϊού στην οικονομία κατά 5 δισ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο 2,7% του ΑΕΠ, θα προκαλέσει αύξηση του ΑΕΠ κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες, αύξηση της συνολικής απασχόλησης κατά 167,6 χιλιάδες θέσεις εργασίας ή κατά 3,90 ποσοστιαίες μονάδες και αύξηση του ελλείμματος του ισοζυγίου αγαθών και υπηρεσιών κατά περίπου 1,8 δισ. ευρώ.

Η Μαργκρέτε Βεστάγκερ προτείνει αγορά μεριδίων των επιχειρήσεών τους από τα κράτη-μέλη

Τον προτείνει η Επίτροπος Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ: Τα κράτη-μέλη της ΕΕ να αγοράζουν μερίδια των επιχειρήσεών τους για να τις προστατεύσουν από τους ξένους ομίλους, κυρίως από την Κίνα, που τις επιβουλεύονται. Υπέρ της πρότασης / νέας τάσης προστατευτισμού είναι η Γερμανία, η Γαλλία και η Ολλανδία.

Ήδη η γερμανική κυβέρνηση θέσπισε ταμείο για τη στήριξη των χειμαζόμενων γερμανικών επιχειρήσεων, με αρχικά κεφάλαια 100 δισ. ευρώ, το οποίο θα αγοράζει μερίδια των επιχειρήσεων που βρίσκονται σε δύσκολη θέση και κινδυνεύουν να πτωχεύσουν ή να εξαγοραστούν από ξένη εταιρεία.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ