ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών: Ο Ντόναλντ Τραμπ, θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία σε όλο το πλανήτη

ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών: Ο Ντόναλντ Τραμπ, θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία σε όλο το πλανήτη

“Η παρακράτηση της χρηματοδότησης προς τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, που έχει εξαγγελθεί από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία σε όλο το πλανήτη” αναφέρει σε δηλωσή του το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

«Η μείωση της χρηματοδότησης του ΠΟΥ θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στις προσπάθειες να ελεγχθεί και να αντιμετωπιστεί η πανδημία COVID-19. Θα υποστούν σοβαρό πλήγμα οι πρωτοβουλίες για συνεργασία μεταξύ των χωρών για να βρεθούν φάρμακα, θεραπείες και εμβόλια, καθώς και οι προσπάθειες για να γίνουν αυτά διαθέσιμα έγκαιρα σε όλους τους κατοίκους του πλανήτη. Επιπλέον, θα δημιουργηθεί οικονομική δυσχέρεια στην συνέχιση της δράσης επιχειρήσεων έκτακτης ανάγκης, καθώς και στην προσπάθεια εξάλειψης ασθενειών παγκοσμίως για άλλες ασθένειες εκτός της COVID-19, που ενδημούν αυτήν τη στιγμή στον πλανήτη» και προσθέτει:

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ήταν από τα ιδρυτικά μέλη και στήριξαν τον ΠΟΥ από την ίδρυση του μέχρι σήμερα. Όλα τα κράτη-μέλη στηρίζουν τις υπηρεσίες του ΠΟΥ, καθώς συνειδητοποιούν ότι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο των πανδημιών ενεργώντας χωρίς διεθνή συνεργασία».

Το γραφείο Τύπου τονίζει πως «Οι Έλληνες ερευνητές, στην χώρα μας και στο εξωτερικό, σε συνεργασία με τους ερευνητές άλλων χωρών, πρέπει να σταθούν απέναντι στην υπονόμευση του έργου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και να εντείνουν τις προσπάθειες τους να ανατραπεί αυτή η απόφαση για το καλό της δημόσιας υγείας του πλανήτη.

Υποστηρίζουμε ότι μόνο μέσα από τη Διεθνή συνεργασία, τη Διαφάνεια και την Αλληλεγγύη θα μπορέσουμε να βγούμε νικητές και από αυτή την πανδημία» καταλήγει η ανακοίνωση.


Σχολιάστε εδώ