Το ποίημά του είπε ο τούρκος πρέσβης

Το ποίημά του είπε ο τούρκος πρέσβης

Πραγματικά θα θέλαμε να ξέρουμε ποιος ήταν ο λόγος που ώθησε τους υπευθύνους «Μεγάλου Καναλιού» να φιλοξενήσουν τον τούρκο πρέσβη, ο οποίος αράδιασε την προπαγάνδα του και της κυβέρνησής του για το πόσο καλά τα πάει στην αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Και τι κέρδισε όποιος τηλεθεατής είδε τη συνέ­ντευξη αυτή, που ήταν απλώς επανάληψη των προπαγανδιστικών δηλώσεων και δελτίων Τύπου της τουρκικής κυβέρνησης;

Αν ήθελε να συνεντευξιαστεί ο κ. πρέσβης, ας τον ρωτούσαν για την απελευθέρωση, λόγω κορονοϊού, ακόμη και ποινικών από τις τουρκικές φύλακες, ενώ την ίδια στιγμή ακτιβιστές των ανθρώπινων δικαιωμάτων εξαιρέθηκαν από αυτήν τη ρύθμιση με το επιχείρημα ότι είναι υποστηρικτές του Γκιουλέν. Ας ρωτούσαν τον κ. πρέσβη πόσο συμβατή με το διεθνές δίκαιο είναι η πολιτική της Τουρκίας με την εργαλειοποίηση απελπισμένων μεταναστών.

Και, επίσης, θα είχε ενδιαφέρον η απάντησή του για το τι ακριβώς σημαίνει η υπερπτήση τουρκικών αεροσκαφών πάνω από μεγάλα κατοικημένα ελληνικά νησιά. Και εάν ο ίδιος θα ήταν ικανοποιημένος βλέποντας πάνω από το διαμέρισμά του στην Κωνσταντινούπολη ή στο Μπόντρουμ να περνάνε κάθε τρεις και λίγο ελληνικά F-16.

Και εντέλει δημόσιες σχέσεις με τον τούρκο πρέσβη καλό θα ήταν να γίνονται μακριά από τις τηλεοπτικές οθόνες μας…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ