Βαριά κατηγορία του Τσίπρα: Η κυβέρνηση μετέτρεψε την πανδημία σε ευκαιρία για δωράκια

Βαριά κατηγορία του Τσίπρα: Η κυβέρνηση μετέτρεψε την πανδημία σε ευκαιρία για δωράκια

Την τακτική τής κατά μέτωπον επίθεσης εναντίον της κυβέρνησης και του Κυρ. Μητσοτάκη προσωπικά προκρίνει ο Αλ. Τσίπρας, στον απόηχο του δυσμενών για τον ΣΥΡΙΖΑ δημοσκοπήσεων. Επιλέγει δε το πεδίο της οικονομίας, το οποίο θεωρεί προνομιακό για τον ίδιο και το κόμμα του λόγω των πεπραγμένων της περιόδου 2015 – 2019.

Παράλληλα επιχειρεί να ρίξει σκιές στη διαχείριση της πανδημίας από πλευράς κυβέρνησης, με αιχμές για σκάνδαλα και «δωράκια» σε «ημέτερους» και να αμβλύνει έτσι την εικόνα του Κυρ. Μητσοτάκη. Ανεβάζοντας κατακόρυφα τους τόνους της αντιπαράθεσης, θέλει να απαντήσει και στις γκρίνιες (ενστάσεις) που διατυπώνο­νται από στελέχη, τα οποία κάνουν λόγο για αναιμική αντιπολίτευση.

Αμέσως μετά το Πάσχα κι αφού η λειτουργία της Βουλής επανέλθει στην προ πανδημίας κατάσταση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών με αντικείμενο το «μαξιλάρι» των 37 δισ. που άφησε η κυβέρνησή του. Πρόθεσή του είναι να μετατρέψει τη διαδικασία σε μια εφ’ όλης της ύλης σύγκρουση και να φέρει τον πρωθυπουργού σε θέση απολογούμενου.

Προαναγγέλλοντας την πρωτοβουλία του αυτή ο κ. Τσίπρας στη διάρκεια συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δεν έχει το δικαίωμα ο πρωθυπουργός να σφυράει κλέφτικα, να αγνοεί τις παρεμβάσεις μας κι επίσης δεν έχει το δικαίωμα να μη δίνει λόγο για το πώς και για ποιον λόγο χρησιμοποιεί αυτά τα χρήματα».

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να εκταμιεύσει χρήματα από τα 37 δισ. προκειμένου με στοχευμένο τρόπο να στηρίξει τις επιχειρήσεις, τους μισθούς και την εργασία, διαφορετικά –προειδοποίησε– η κατάσταση μετά την επανεκκίνηση της οικονομίας θα είναι πολύ χειρότερη από ό,τι προβλέπει το ΔΝΤ.

Στην Κουμουνδούρου μελετούν κι επεξεργάζονται με περισσή προσοχή κάθε κυβερνητική πράξη ή απόφαση που λαμβάνεται εν μέσω πανδημίας και έχει οικονομικό αντίκρισμα. «Έχουμε να κάνουμε με ένα φυτώριο σκανδάλων», λένε στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποφασίσει να μετατρέψει την κρίση πανδημίας σε ευκαιρία για να κάνει δωράκια με χρήματα του ελληνικού λαού σε ιδιώτες φίλους της», υπογράμμισε σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου. Αφορμή η πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία δίνεται η δυνατότητα σε φορείς του Δημοσίου στον χώρο του τουρισμού να συνάπτουν συμβάσεις με συγκεκριμένη ιδιωτική εταιρεία χωρίς καμία διαγωνιστική διαδικασία (ανάθεση).

Πρόκειται, όπως ισχυρίζονται, για «σκάνδαλο πρώτου μεγέθους» και δεν είναι το μοναδικό, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι θα ακολουθήσουν ανάλογες καταγγελίες τις επόμενες ημέρες. «Θα λογοδοτήσετε και για το τελευταίο ευρώ που θα δαπανήσετε εν μέσω πανδημίας», ήταν το μήνυμα της Κουμουνδούρου προς το Μέγαρο Μαξίμου.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ