Κλοπή στην Πινακοθήκη της Εκκλησίας του Χριστού του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης

Κλοπή στην Πινακοθήκη της Εκκλησίας του Χριστού του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης

Το βράδυ του Σαββάτου 14 Μαρτίου έγινε κλοπή στην Πινακοθήκη της Εκκλησίας του Χριστού του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης (Christ Church Picture Gallery), με λεία τρεις πίνακες των van Dyck, Salvatore Rosa και Annibale Carracci, έργα του 16ου και 17ου αιώνα.

Τα έργα αποτελούν μέρος μιας δωρεάς 200 περίπου πινάκων που άφησε στο Πανεπιστήμιο ο στρατηγός John Guise (1682-83 – 1765) και εκτέθηκαν στην Πινακοθήκη, η οποία άνοιξε τις πύλες της για το κοινό το 1968.

Σύμφωνα με υπολογισμούς των «Times», τα έργα αυτά, εάν έβγαιναν σήμερα σε δημοπρασία, θα συγκέ­ντρωναν περισσότερα από 12 εκατ. δολάρια.


Άφαντος έγινε ένας πίνακας του Βίνσεντ Βαν Γκογκ από μουσείο που ήταν κλειστό τις τελευταίες ημέρες, στο πλαίσιο των μέτρων μείωσης διασποράς του κορονοϊού.

Όπως ανακοίνωσε το μουσείο «Singer Laren», που βρίσκεται ανατολικά του Άμστερνταμ, άγνωστοι εισέβαλαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 30 Μαρτίου και έκλεψαν το έργο με τίτλο «Ο κήπος του πρεσβύτερου στο Νούενεν την άνοιξη του 1884».

Η αξία του έργου δεν έχει γίνει γνωστή, με την αστυνομία να έχει ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Ο πίνακας –έχει διαστάσεις 25×57 εκατ.– είχε μεταφερθεί στο μουσείο «Singer Laren» από το μουσείο «Groninger» την τελευταία περίοδο.

Στον πίνακα διακρίνεται ένα πρόσωπο να στέκεται σε έναν κήπο ο οποίος περιβάλλεται από δέντρα, ενώ στο βάθος βρίσκεται ο πύργος μιας εκκλησίας.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: sputniknews.gr


Σχολιάστε εδώ