Μύκονος καλεί υπουργείο Δικαιοσύνης

Μύκονος καλεί υπουργείο Δικαιοσύνης

Ερώτηση για τη λειτουργία του υποθηκοφυλακείου και του Κτηματολογικού Γραφείου Μυκόνου κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος και Γιάννης Ραγκούσης, στην οποία τονίζεται ότι οι δύο αυτές σημαντικές υπηρεσίες της Μυκόνου λειτουργούν σε τριτοκοσμικές συνθήκες.

Η εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των εν λόγω υπηρεσιών δεν έχει εξασφαλιστεί καθώς υφίστανται σοβαρά προβλήματα στελέχωσης, διοικητικών διαδικασιών και ελλιπών τεχνικών μέσων. Δεν ασκείται ουσιαστικός έλεγχος νομιμότητας στα καταχωρισμένα στοιχεία, καθώς η μοναδική γραμματέας του Ειρηνοδικείου Μυκόνου δεν έχει την ειδικότητα νομικού.

Ο όγκος των εργασιών των δύο (!) υπαλλήλων των συγκεκριμένων υπηρεσιών ξεπερνά κατά πολύ τις αντοχές τους, καθιστώντας την εξυπηρέτηση των πολιτών δυσχερή και χρονοβόρα. Υπάρχουν εκατοντάδες εκκρεμείς υποθέσεις και πιστοποιητικά προς έκδοση, με χρόνο αναμονής που αγγίζει πολλές φορές το εξάμηνο.

Επίσης αναφέρουν πως τα ποσά και οι επιταγές που διακινούνται είναι εξαιρετικά μεγάλα και παραμένουν στον χώρο του γραφείου.

Είναι εμφανές, επισημαίνουν, ότι οι παραπάνω συνθήκες αποτελούν τροχοπέδη για την οικονομική ανάπτυξη του νησιού, δυσχεραίνοντας υπέρμετρα τις συναλλαγές πολιτών και κράτους.

Τέλος, ρωτούν πότε θα πληρωθούν οι κενές θέσεις του προϊσταμένου αλλά και των υπαλλήλων και εάν προτίθεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη να συνδέσει το αστυνομικό τμήμα με τις υπηρεσίες αυτές, ώστε να διασφαλιστεί η προστασία τους.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ