Στον «αστερισμό» της πανδημίας του Covid-19

Στον «αστερισμό» της πανδημίας του Covid-19

Ο συνιδρυτής και επικεφαλής του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ ανακοίνωσε πως αφιερώνει πάνω από το 1/4 της περιουσίας του σε ένα νέο ταμείο για φιλανθρωπικούς σκοπούς, με άμεση έμφαση στις προσπάθειες αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Όπως αναφέρει το CNN, ο Ντόρσεϊ ανακοίνωσε ότι θα μεταφέρει 1 δισ. δολάρια από τις μετοχές του στη Square –την εταιρεία ψηφιακών πληρωμών, στην οποία είναι επίσης συνιδρυτής– σε μια εταιρεία ονόματι Start Small. Όπως πρόσθεσε, αυτό αντιστοιχεί περίπου στο 28% της περιουσίας του.

Η πρώτη από τις δωρεές της Start Small, ύψους 100.000 δολαρίων, θα πάει στο America’s Food Fund, για την παροχή γευμάτων σε αυτούς που πλήττονται από τον κορονοϊό, σύμφωνα με ένα Google Doc που κοινοποίησε για την παρακολούθηση των δωρεών.

Ο Ντόρσεϊ δεν προσδιόρισε πόσο μεγάλο μέρος από το 1 δισ. θα πάει στην αντιμετώπιση του κορονοϊού, συγκριτικά με άλλους φιλανθρωπικούς σκοπούς, μετά το τέλος της πανδημίας.

«Αφού αφοπλίσουμε αυτήν την πανδημία, η έμφαση θα περάσει στην υγεία και εκπαίδευση των κοριτσιών και το Βασικό Εισόδημα για Όλους», είπε, αναφερόμενος στην έννοια του βασικού εισοδήματος και πρόσθεσε: «Πιστεύω πως αντιπροσωπεύουν τις καλύτερες μακροπρόθεσμες λύσεις στα υπαρξιακά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος».

Η ανακοίνωση του Ντόρσεϊ έρχεται μετά τις αντίστοιχες δεσμεύσεις από άλλους μεγάλους «παίκτες» του χώρου της τεχνολογίας: Ο Τζεφ Μπέζος της Amazon και ο Μπιλ Γκέιτς της Microsoft, οι δύο πιο πλούσιοι άνθρωποι του κόσμου, έχουν δεσμεύσει από 100 εκατ. για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: fortunegreece.com


Σχολιάστε εδώ