Τα Τίρανα τρομοκρατούν την ελληνική ομογένεια

Τα Τίρανα τρομοκρατούν την ελληνική ομογένεια

-Στόχος, η αρπαγή των περιουσιών

Κλίμα τρομοκρατίας σε βάρος της ελληνικής ομογένειας καλλιεργεί η κυβέρνηση της Αλβανίας. Τις προηγούμενες ημέρες και με αφορμή την τοποθέτηση ενός Σταυρού από κατοίκους της περιοχής της Χειμάρρας, αστυνομικοί προχώρησαν σε μαζικές προσαγωγές στο τοπικό αστυνομικό τμήμα για ανακρίσεις, χωρίς την παρουσία δικηγόρου, με το έωλο επιχείρημα ότι δεν είχαν πάρει άδεια για να τοποθετήσουν τον Σταυρό. Επίσης, αστυνομικοί έκαναν εφόδους σε σπίτια Βορειοηπειρωτών, χωρίς την εντολή ή την παρουσία εισαγγελέα, και αφαίρεσαν εικόνες, σημαίες, κ.ά., που είχαν σχέση με την Ορθοδοξία.

Την ίδια στιγμή, ακραίοι κύκλοι της γειτονικής χώρας αλλά και διαπλεκόμενα Μέσα Ενημέρωσης που έχουν στενή σχέση με την κυβέρνηση τροφοδοτούν το «κλίμα μίσους» σε βάρος της ελληνικής ομογένειας. Ο πρόεδρος της Ένωσης Χειμαρριωτών Θ. Γκούμας καταγγέλλει συστηματική καταπολέμηση κάθε έκφρασης ταυτότητας και θρησκευτικής συνείδησης και τονίζει ότι οι αρχές της Αλβανίας παραβιάζουν τα δικαιώματα της μειονότητας.

Η εκτίμηση που υπάρχει στους κόλπους της ελληνικής ομογένειας είναι ότι κυβέρνηση και ΜΜΕ, σε αγαστή συνεργασία, προσπαθούν με το κλίμα τρομοκρατίας να φοβίσουν τους ομογενείς για να μην αντιδράσουν στα σχέδια αρπαγής των περιουσιών που έχει καταστρώσει το καθεστώς Ράμα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμιά αντίδραση από την ελληνική κυβέρνηση για όσα συμβαίνουν στην Αλβανία, ενώ προ ημερών έδωσε το πράσινο φως για την ένταξη της γειτονικής χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά το γεγονός ότι ο σεβασμός των δικαιωμάτων της μειονότητας ήταν ένας από τους απαράβατους όρους που είχε θέσει η Αθήνα. Τα οποία δικαιώματα καταπατούνται σταθερά και συστηματικά από την κυβέρνηση Ράμα.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: ethnos.gr


Σχολιάστε εδώ