IFAB: Αλλαγές ποδοσφαίρου

IFAB: Αλλαγές ποδοσφαίρου

Αλλαγές στους κανονισμούς του ποδοσφαίρου από τη νέα σεζόν ανακοίνωσε η IFAB (σ.σ.: το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο). Συ­γκεκριμένα, μεταξύ άλλων καταγράφονται αλλαγές στους κανονισμούς που αφορούν το χέρι αλλά και σε αυτούς για το VAR.

Για το χέρι: «Το τυχαίο χέρι από επιτιθέμενο παίκτη θα πρέπει να τιμωρείται μόνο αν οδηγεί σε γκολ ή σε μια προφανή ευκαιρία για τον ποδοσφαιριστή ή την ομάδα του να σκοράρει. Για τον προσδιορισμό της ποινής για χέρι, ο βραχίονας σταματά στο κάτω μέρος της μασχάλης». Για το VAR: «Όταν υπάρχει αμφιλεγόμενη φάση, η προσδοκία είναι ότι ο διαιτητής θα κάνει on field review, δηλαδή θα πάει ο ίδιος εκείνη τη στιγμή στην οθόνη του VAR.

Επίσης, για την εξοικονόμηση χρόνου, σε πιο απλές φάσεις θα γίνεται τσεκάρισμα μόνο ενός πλάνου από τους διαιτητές. Ουσιαστικά η IFAB κάνει συστάσεις στους διαιτητές να χρησιμοποιούν συχνότερα την τεχνολογία για να αποφεύγονται τα λάθη, ενώ προς το παρόν κόβει την όρεξη όσων ζητούσαν να ανοίξουν οι συνομιλίες των διαιτητών με αυτούς στο VAR.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ