Γιάννα Βασιλείου: Ανέβαινα στον καναπέ και έκανα τη Μαρία Κάλλας

Γιάννα Βασιλείου: Ανέβαινα στον καναπέ και έκανα τη Μαρία Κάλλας

«Πέντε ετών ξεκίνησα πιάνο. Στο ίδιο πιάνο που ξεκίνησε μαθήματα και η μητέρα μου, με την ίδια δασκάλα που είχε και εκείνη. Και με την ίδια δασκάλα έφτασα στο πτυχίο και στο δίπλωμα. Αργότερα έμαθα και κιθάρα και άρχισα να γράφω δειλά-δειλά τραγούδια.

Δεν ξέρω πότε ακριβώς αντιλήφθηκα ότι έχω ωραία φωνή. Μάλλον η δασκάλα μου το εντόπισε. Εγώ ήθελα να ανεβαίνω απλά στον καναπέ και να παριστάνω τη Μαρία Κάλλας. Την ίδια στιγμή, στην εφηβεία μου άκουγα και άλλα πράγματα: αμερικανική ποπ, ελληνικό ροκ, λαϊκά.

Υπάρχουν στιγμές που σου έρχονται μελωδίες και από το πουθενά. Γι’ αυτό έχω πάντα το κινητό δίπλα στο κρεβάτι μου, αν χρειαστεί να ηχογραφήσω κάτι. Ένα παλιό μου τραγούδι, το ‘‘Όλα όσα αγαπώ’’ το έγραψα (στίχους-μουσικής) στο κινητό. Φυσικά σε δεύτερη φάση κάθεσαι πάντα στο πιάνο να το εναρμονίσεις, να το φτιάξεις. Άλλωστε μία μελωδία που θα σκαρώσεις δεν σημαίνει ότι θα οδηγήσει το τραγούδι. Αν βάλω το βιογραφικό μου κάτω, δεν έχω κάνει ούτε το 1/4 αυτών που θα ήθελα και σε αυτό, ναι, περιλαμβάνεται και η δημιουργία οικογένειας.

Η μητέρα μου στα 23 της είχε ήδη παιδιά. Και εγώ ανήκω σε αυτούς που υποστήριζαν ότι είναι καλύτερο να γίνεις γονιός μικρός και μετά να ξεκινήσεις καριέρα. Δεν μου βγήκε. Πάνω απ’ όλα τελικά νομίζω ότι αναζητώ μία ισορροπία. Γιατί δεν μπορώ να με φανταστώ ούτε home mama-νοικοκυρά ούτε μία που θα τριγυρνάει σε περιοδείες χωρίς αγάπη στο σπιτικό της…».

Υπογραφή: Γιάννα Βασιλείου, ταλαντούχα ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός


Σημείωση: Το νέο της τραγούδι “Έλα μάτια μου”, κατάφερε να ξεπεράσει τις 2 εκατομμύρια προβολές στο ΥοuΤube…

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ