Τσιγκούνηδες οι 300 της Βουλής

Τσιγκούνηδες οι 300 της Βουλής

ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
Του Μάκη Κουρή


Το έδειξαν όταν με δυσκολία έβαλαν το χέρι στην τσέπη για να συμβάλουν και οι βουλευτές στη μάχη ζωής κατά του πονηρού εχθρού, του κορονοϊού. Θα δώσουν το 50% της… αποζημίωσής τους, ανακοίνωσαν, αφού προηγουμένως τα είχαν ακούσει σε ήχο πλάγιο δεύτερο.

Εκείνο που δεν έγινε γνωστό είναι αν οι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί και υφυπουργοί έδωσαν το 50% των αποδοχών τους. Όπως και αν οι γενικοί γραμματείς πλήρωσαν τα ανάλογα. Αντίθετα, άμεση ήταν η ανταπόκριση των δημάρχων και των περιφερειαρχών, οι οποίοι πρόσφεραν το 50% των μισθών τους δύο μηνών.

Από τους πρώτους ήταν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου και ο δήμαρχος της πρωτεύουσας Κωστής Μπακογιάννης.


Τα έψαλε από την καλή και από την ανάποδη ο ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε στη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, η οποία μπλόκαρε την έκδοση ευρωομολόγου για να καλυφθούν οι ζημιές από τον κορονοϊό.

«Δεν είναι μια σελίδα σε εγχειρίδιο οικονομίας, αλλά μια σελίδα σε βιβλίο της Ιστορίας», ήταν η απάντησή του στη Μέρκελ.


Έχει ξεπεράσει κάθε όριο ο… Σουλτάνος. Βρήκε, όμως, τον μάστορά του. «Να πας να επισκεφθείς το Άουσβιτς για να μάθεις τι είναι οι ναζί», ήταν η οργισμένη απάντηση του εκτελεστικού διευθυντή της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής Ντέιβιντ Χάρις στον Ερντογάν, που παρομοίασε την Ελλάδα με τους ναζί.


«Εάν σε έκτακτες στιγμές, όπως αυτή που βιώνουμε, ένα σύστημα δεν μπορεί να ανταποκριθεί αποτελεσματικά και αλληλέγγυα, τότε είναι καταδικασμένο. Και η ΕΕ οφείλει να δείξει ότι μπορεί, για να βγει και πάλι ενισχυμένη από την κρίση αυτή», επισημαίνει σε άρθρο του ο Π.Κ. Ιωακειμίδης, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην πρεσβευτής – σύμβουλος του ΥΠΕΞ.


Καθημερινή αγωνία: «Κάθε βάρδια που ξεκινά, έχω μονίμως άγχος. Να μη βρεθώ αντιμέτωπη με έλλειψη υλικών και μέτρων ατομικής προστασίας», λέει σε συνέντευξή της η Σταματούλα Τσικρικά, πνευμονολόγος – ιατρός Δημόσιας Υγείας στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», κάτοχος διδακτορικού (ΕΚΠΑ), η οποία, να σημειώσουμε, είναι μητέρα δύο παιδιών.


Μικρότερες θα είναι φέτος οι διακοπές των δικαστών, που ξεκινούν από την 1η Ιουλίου και φτάνουν μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου. Πρόθεση του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα είναι η επέκταση της λειτουργίας των δικαστηρίων και το καλοκαίρι. Ο λόγος; Υπάρχει μεγάλο στοκ υποθέσεων που δεν έχουν εκδικαστεί εξαιτίας της υπολειτουργίας της Δικαιοσύνης λόγω κορονοϊού.


Ρωτήθηκε η γνωστή ιστορικός, συγγραφέας Λένα Διβάνη ποια συμβουλή θα έδινε στους… έγκλειστους Έλληνες μετά την… εντολή «Μένουμε Σπίτι». Η απάντησή της ήταν… Μακρονησιωτική:

«Δίνω και στον εαυτό μου και σε όλους τη συμβουλή που έδιναν οι κομμουνιστές στους συ­ντρόφους τους που φυλακίζονταν για τις ιδέες τους: Αγάπα το κελί σου, τρώγε το φαΐ σου, διάβαζε πολύ».

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ