Ο Τάσος Τζιωνής αφυπηρετεί – Ξεροκέφαλος, ποτέ δεν φοβήθηκε να διατυπώνει την άποψή του αλλά πατριώτης…

Ο Τάσος Τζιωνής αφυπηρετεί – Ξεροκέφαλος, ποτέ δεν φοβήθηκε να διατυπώνει την άποψή του αλλά πατριώτης…

Μια σημαντική προσωπικότητα της κυπριακής διπλωματίας αφυπηρετεί, έπειτα από μια πλούσια και σπουδαία θητεία στο κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών. Ο Τάσος Τζιωνής, γενικός διευθυντής του κυπριακού ΥΠΕΞ, ο οποίος χειρίστηκε την τελευταία σχεδόν εικοσαετία μείζονα ζητήματα που σφράγισαν την πορεία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Διετέλεσε διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου και έπαιξε κρίσιμο ρόλο στις διαπραγματεύσεις του Σχεδίου Ανάν αλλά και στη στάση που επέλεξε ο αείμνηστος Τάσσος Παπαδόπουλος για την απόρριψη του Σχεδίου Ανάν. Υπηρέτησε και ως διοικητής της κυπριακής ΚΥΠ, ενώ είχε κρίσιμο ρόλο στις διαπραγματεύσεις με την Κύπρο και την Αίγυπτο για τη σύναψη των συμφωνιών οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών.

Αρκετοί τον χαρακτήριζαν «ξεροκέφαλο», καθώς ποτέ δεν φοβήθηκε να διατυπώνει την άποψή του και να την υποστηρίζει, ανεξαρτήτως αν οι πολιτικές ηγεσίες είχαν… άλλη γραμμή. Αλλά όλοι γνώριζαν τον Τζιωνή και σέβονταν και συνήθως αποδέχονταν τις θέσεις και τις προτάσεις του…

Νέος γενικός διευθυντής του κυπριακού ΥΠΕΞ αναλαμβάνει ο πρέσβης Κορνήλιος Κορνηλίου…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: philenews.com


Σχολιάστε εδώ