Τσίπρας για κορoνοϊό – Eurogroup: Στηρίζουμε την κυβέρνηση, δεν σημαίνει ότι σιωπούμε

Τσίπρας για κορoνοϊό – Eurogroup: Στηρίζουμε την κυβέρνηση, δεν σημαίνει ότι σιωπούμε

– Κοντόφθαλμη πολιτική της Γερμανίας, Ολλανδίας, Αυστρίας και Φιλανδίας

Στην ανάγκη στήριξης του εθνικού συστήματος υγείας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, στάθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 πως από την πλευρά της κυβέρνησης «υπάρχουν παραλείψεις, αδυναμίες και καθυστερήσεις και τις επισημαίνουμε».

«Δύσκολη μάχη σε αντίξοες συνθήκες»

Παρόλα αυτά, η κριτική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κινήθηκε σε χαμηλούς τόνους, τονίζοντας: «Είναι μια δύσκολη μάχη σε αντίξοες συνθήκες. Δεν έχει τόσο νόημα τα κόμματα να ερίζουν, όσο το να προσπαθήσουν να συμβάλουν για να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Έχουμε ένα πολύ αδύναμο σύστημα υγείας.

Το ΕΣΥ συρρικνώθηκε τα μνημονιακά χρόνια σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Ξεκινάμε από μία μειονεκτική θέση και δεν είναι εύκολο να καλυφθούν τα κενά που δημιουργήθηκαν σε τόσα χρόνια μέσα σε ενάμιση μήνα.

Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαμε μείωση προσωπικού στα νοσοκομεία, αλλά 19.500 προσλήψεις. Ελλείψεις σίγουρα υπάρχουν, αλλά το κρίσιμο δεν είναι να σκεφτούμε με όρους κυβέρνησης ή αντιπολίτευσης», είπε ο κ. Τσίπρας.

Κοντόφθαλμη πολιτική της Γερμανίας, Ολλανδίας, Αυστρίας και Φιλανδίας

Η ΕΚΤ αναφέρει πως η Ευρώπη χρειάζεται 1,5 τρισ. ευρώ για να νικήσει την κρίση του κοροναϊού την ώρα που στο Eurogroup προσπαθούν να συμφωνήσουν για το 1/3 του ποσού δηλαδή γύρω στα 500 δισ. ευρω!

 

Σενάρια εκλογών

Ο κ. Τσίπρας σε μια σκληρή τοποθέτηση, υποστήριξε: «Όποιος αυτές τις ημέρες διεξάγει δημοσκοπήσεις και ρωτάει για εκλογές, όταν το βασικό ερώτημα είναι το πόσοι θα βρίσκονται μαζί μας, νομίζω ότι διαπράττει έναν απίστευτο κυνισμό σε ό,τι αφορά την ενασχόληση με τα κοινά. Δεν μπορώ να σκεφτώ σε αυτές τις έκτακτες συνθήκες ότι το μυαλό των πολιτικών δυνάμεων είναι στην προσμέτρηση πολιτικών ποσοστών, πόσω δε μάλλον σε πολιτικές εξελίξεις εν μέσω πανδημίας».

«Εάν αυτός είναι ο τρόπος που το σκέφτεται ο πρωθυπουργός, να ξέρετε ότι θα υποστεί τεράστια ζημιά, δεν θα του το συγχωρήσει ο λαός. Έχει μια νωπή λαϊκή εντολή, πρέπει να μας πει με ποιο σχέδιο θα βγάλει τη χώρα από την κρίση. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι δεν μπορούμε να σχεδιάσουμε με ασφάλεια το εάν θα γίνουν οι πανελλαδικές τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο, και μπορούμε να σχεδιάσουμε το εάν θα κάνουμε εκλογές τον Σεπτέμβριο;», διερωτήθηκε.


Σχολιάστε εδώ