Κορoνοϊός: Κλείνουν τα διόδια ενόψει Πάσχα – Σαρωτικοί έλεγχοι και τσουχτερά πρόστιμα

Κορoνοϊός: Κλείνουν τα διόδια ενόψει Πάσχα – Σαρωτικοί έλεγχοι και τσουχτερά πρόστιμα

Από τις 6 σήμερα το απόγευμα, «κλείνουν» διόδια, λιμάνια, σιδηρορομικοί σταθμοί και αεροδρόμια

– «fake news» οι πληροφορίες που έδιναν συγκεκριμένες ημερομηνίες για άρση των περιοριστικών μέτρων. «Ας σταματήσουν κάποιοι να παίζουν με τις ζωές των πολιτών», υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Σημεία ελέγχου μετακινήσεων σε όλους τους δρόμους της Ελλάδας λόγω κορoνοϊού ώστε να αποφευχθούν οι άσκοπες μετακινήσεις αλλά και αναστολή των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών από και προς τα νησιά λόγω του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς. Οι έλεγχοι όπως, είπε θα ισχύσουν μέχρι τις 27 Απριλίου. 
«Εξαρχής τονίζουμε ότι πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα. Ο Απρίλιος είναι κρίσιμος μήνας. Το Πάσχα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Θα πρέπει να προστατεύσουμε την ύπαιθρο και τους ηλικιωμένους», είπε και τόνισε: «Από τις έξι το απόγευμα σε όλα τα διόδια και οδικά δίκτυα εγκαθίστανται κάμερες ελέγχων της κυκλοφορίας […] η Ελληνική Αστυνομία θα προχωρά σε έλεγχο όλων των οχημάτων».

Συγκεκριμένα ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε πως «στα ΚΤΕΛ και τα λιμάνια θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση των μόνιμων κατοίκων. Εξαίρεση θα υπάρχει μόνο για στρατιωτικούς, υγειονομικούς και υπαλλήλους της πολιτικής προστασία».

Τσουχτερά πρόστιμα στην καταχρηστική μετακίνηση

Ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι «από απόψε το βράδυ εάν γίνεται καταχρηστικά μετακίνηση για αναψυχή θα διπλασιάζεται το πρόστιμο (300 ευρώ), θα αφαιρούνται οι πινακίδες και θα επιστρέφουν στη βάση τους τα αυτοκίνητα».

Κάλεσε τους εργοδότες να ελέγξουν τις βεβαιώσεις τύπου Α’ (μετακίνηση από και προς το χώρο εργασίας).


Σχολιάστε εδώ