Σταϊκούρας: Μείωση ενοικίου για πληττόμενες επιχειρήσεις και τους υπαλλήλους τους (βίντεο)

Σταϊκούρας: Μείωση ενοικίου για πληττόμενες επιχειρήσεις και τους υπαλλήλους τους (βίντεο)

Ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και αναφερόμενος στο αυριανό Eurogroup είπε πως το πρόβλημα που υπάρχει είναι ταμειακό και αφορά την εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων.

Ερωτηθείς για το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, ο κ. Σταϊκούρας υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση αντιμετώπισε το θέμα με κοινωνική ευαισθησία και το ίδιο θα κάνει και τώρα αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία όταν θα έρθει η ώρα.

Ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει πρόνοια και για τα ενοίκια των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την κρίση, αλλά παραμένουν ανοικτές και θα εφαρμοστεί και εκεί η μείωση ενοικίου κατά 40%,.

Επίσης δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει επιπλέον πρόνοια για τους ανέργους καθώς ναι μέν έχουν ληφθεί μέτρα, αλλά αυτά δεν είναι αρκετά

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, τα στοιχεία που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύουν ότι η ελληνική κυβέρνηση υιοθέτησε περισσότερα μέτρα από άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις με ισχυρότερες οικονομίες και μάλιστα σε κράτη που έχουν πληγεί περισσότερο από τον κορονοϊό.


Σχολιάστε εδώ