Covid-19 – Μέτρα: Πάμε για Μάιο…

Covid-19 – Μέτρα: Πάμε για Μάιο…

Όταν δύο Κυριακές πριν ο Κυρ. Μητσοτάκης ανακοίνωνε τα προσωρινά περιοριστικά μέτρα στις μετακινήσεις των πολιτών, στην κυβέρνηση γνώριζαν καλά ότι μόνο προσωρινά δεν θα ήταν. Και ότι η ισχύς τους θα υπερέβαινε την καταληκτική ημερομηνία της 6ης Απριλίου.

Αποφάσισαν ωστόσο να τα εφαρμόσουν τμηματικά για έναν κυρίως λόγο: Να μην αγχώσουν (πανικοβάλουν) υπέρμετρα τους πολίτες. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και τη δεύτερη φορά. Η παράταση που θα δοθεί θα αφορά την περίοδο του Απριλίου, ενώ γνωρίζουν καλά ότι θα χρειαστεί τα μέτρα να επεκταθούν και στον Μάιο.


Πέλεκυς στις συντάξεις

Η 31η Μαΐου φαίνεται να είναι οριακή ημερομηνία όσον αφορά την τύχη των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων. Αν μέχρι τότε δεν έχουν αρθεί οι περιορισμοί στην κυκλοφορία και δεν έχει αρχίσει να αποκαθίσταται η επιχειρηματική δραστηριότητα στη χώρα, πλέον όλα τα ενδεχόμενα θα είναι ανοιχτά.

Επί της ουσίας ένα: Αυτό της μείωσης των αποδοχών τους. Σύμφωνα δε με πληροφορίες από κυβερνητικούς παράγοντες, ο πέλεκυς είναι πολύ πιθανό να πέσει βαρύς και στις συντάξεις. Αν και δεν είναι σαφές κατά πόσο συνταγματικό είναι κάτι τέτοιο…


Νέα ήθη…

Μέχρι πρότινος γνωρίζαμε ότι τις διαγραφές στελεχών στη Νέα Δημοκρατία τις εισηγείται ο πρόεδρος και τις αποφασίζει το Πειθαρχικό Συμβούλιο. Φαίνεται όμως ότι στο τελευταίο συνέδριο άλλαξε η σχετική πρόβλεψη στο καταστατικό του κόμματος και πλέον τη διαγραφή μπορούν να εισηγούνται και μεμονωμένοι βουλευτές. Άλλως δεν εξηγείται η «απειλή» του βουλευτή της Α’ Αθηνών Κ. Μπογδάνου προς κομματικό στέλεχος, έπειτα από αντιδικία που είχαν στα social media, ότι θα ζητήσει τη διαγραφή του. Με τη βεβαιότητα μάλιστα ότι θα εισακουστεί από τα όργανα του κόμματος. Νέα ήθη και έθιμα…

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ