Covid-19: Μετά από την παρακολούθηση μέσω “έξυπνων τηλεφώνων” ήρθαν και τα “έξυπνα ρολόγια”

Covid-19: Μετά από την παρακολούθηση μέσω “έξυπνων τηλεφώνων” ήρθαν και τα “έξυπνα ρολόγια”

Ο Λόταρ Βίλερ, ο επικεφαλής του Robert Koch Institute (RKI) δήλωσε κατά την σημερινή του ενημέρωση του Τύπου ότι δεν έχει έλθει η ώρα για την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί στην Γερμανία για την επιβράδυνση της εξάπλωσης της επιδημίας Covid-19.

Προειδοποίησε δε ότι ο αριθμός των θανάτων θα συνεχίσει να αυξάνεται στην Γερμανία, καθώς όλο και περισσότεροι ηλικιωμένοι προσβάλλονται από τον κορονοϊό, αφού στις πρώτες φάσεις της επιδημίας πολλοί νέοι άνθρωποι είχαν προσβληθεί από την Covid-19. Ο μέσος όρος ηλικίας των περιστατικών στην Γερμανία είναι τα 49 χρόνια, πολύ χαμηλότερος από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο.
Ο Λόταρ Βίλερ ανακοίνωσε επίσης την εισαγωγή μίας νέας εφαρμογής που ονομάζεται Corona Data Spender App (Corona Data Donor App).

Η εφαρμογή Corona-Datenspende https://corona-datenspende.de (δωρεά δεδομένων Corona) συγκεντρώνει ζωτικά σημάδια από τους εθελοντές που χρησιμοποιούν smartwatch ή συσκευές καταγραφής της φυσικής κατάστασης – συμπεριλαμβανομένου του παλμού, της θερμοκρασίας και του ύπνου – για να αναλύσουν αν είναι συμπτώματα της ασθένειας που μοιάζει με γρίπη.

Μετά από τα “έξυπνα τηλέφωνα” που ήδη χρησιμοποιούν κάποιες χώρες, ήρθαν και τα “έξυπνα ρολόγια”.

Αλλά μια παρόμοια προσέγγιση έχει χρησιμοποιηθεί εδώ για να μοντελοποιήσει την εξάπλωση της γρίπης, ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες τα συνδεδεμένα «έξυπνα» θερμόμετρα που διανέμονται από την Kinsa Health έχουν προσφέρει έγκαιρες πληροφορίες για το πόσο γρήγορα εξαπλώνεται το COVID-19, ανέφεραν οι New York Times https: //www.nytimes.com/2020/03/18/health/coronavirus-fever-thermometers.html τον περασμένο μήνα.

Στόχος του Ινστιτούτου είναι να συγκεντρώσει το μεγαλύτερο δυνατό δείγμα με ατομικά στοιχεία ώστε να καταλήξει σε αξιόπιστα συμπεράσματα για την διάδοση της επιδημίας στην Γερμανία.Η εφαρμογή συγκεντρώνει τα δεδομένα του χρήστη, όπως βάρος, ύψος, φύλο, σφυγμός, καρδιακός παλμός, χαρακτηριστικά ύπνου, και τις διακυμάνσεις τους, καθώς και ταχυδρομικό κώδικα, ώστε να μπορεί να καταγράψει ενδείξεις για το αν και πότε ο συγκεκριμένος χρήστης μπορεί να έχει προβληθεί από τον ιό.

Τα στοιχεία θα καταγράφονται σε έναν διαδραστικό χάρτη που θα αναρτάται στο Ιντερνετ και θα ανανεώνεται συστηματικά δίνοντας ένα μέτρο για τον βαθμό αποτελεσματικότητας των μέτρων για τον έλεγχο της επιδημίας, εξήγησε ο Λόταρ Βίλερ.

Η Γερμανία ανακοίνωσε σήμερα ότι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων της επιδημίας είναι 103.000, ενώ έχουν καταγραφεί 1.823 θάνατοι. Η κλίμακα μετάδοσης της ασθένειας (reproduction rate) είναι 1,2 έως 1,5 και ο στόχος είναι να πέσει κάτω από το 1.

Με πληροφορίες από militaire.gr,  Guardian


Σχολιάστε εδώ