Tα έντονα καιρικά φαινόμενα στη χώρα μας προκάλεσαν προβλήματα στην περιφέρεια

Tα έντονα καιρικά φαινόμενα στη χώρα μας προκάλεσαν προβλήματα στην περιφέρεια

Tα έντονα καιρικά φαινόμενα στη χώρα μας προκάλεσαν προβλήματα στην περιφέρειαplym. Πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι στην Σκιάθο, προβλήματα από τις έντονες βροχοπτώσεις και στη Μαγνησία και στην Βοιωτία.

H κακοκαιρία έπληξε και την Ιεράπετρα, όπου το νερό μπήκε σε καταστήματα στο παραλιακό μέτωπο ενώ ζημιές προκλήθηκαν και σε θερμοκήπια στη Βαθιά άμμο. Χριστουγεννιάτικό σκηνικό θυμίζουν οι εικόνες από το Περτούλι. Πλημμύρες σημειώθηκαν και στη Σιθωνία Χαλκιδικής, με αποτέλεσμα την διακοπή της κυκλοφορίας στο κεντρικό οδικό δίκτυο της περιοχής.
Σχεδόν τους 40 πόντους έφτασε το χιόνι στην Ευρυτανία και τη Δυτική Φθιώτιδα, μετά τη σφοδρή χιονόπτωση που συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Η κακοκαιρία θα υποχωρήσει από την Τρίτη το απόγευμα.

Εκχιονιστικά μηχανήματα προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους κυρίως στον ορεινό όγκο της Οίτης, των Βαρδουσίων, αλλά και στην Ευρυτανία, και σε ορισμένες περιοχές αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις το μεσημέρι. Να σημειωθεί ότι χρειάστηκε η παρουσία της αστυνομίας για να σταματήσει η κίνηση προς το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού, όπου απαγορεύτηκε η κυκλοφορία. Παράλληλα, οι έντονες βροχοπτώσεις στην υπόλοιπη Κεντρική Ελλάδα δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα. Στη Βοιωτία χρειάστηκαν αρκετές παρεμβάσεις για να αντιμετωπιστούν πλημμύρες, ιδιαίτερα στο Δήμο Αλιάρτου.

Σοβαρά προβλήματα δημιούργησε η καταιγίδα που έπληξε περιοχές της Σιθωνίας Χαλκιδικής. Σπίτια πλημμύρισαν ενώ διεκόπη και η κυκλοφορία στο κεντρικό οδικό δίκτυο της περιοχής

Δύσκολη ήταν η νύχτα και για την Σκιάθο, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, όπου η πυροσβεστική δέχτηκε 5 κλήσεις για άντληση υδάτων, ενώ προβλήματα υπάρχουν ακόμα στο οδικό δίκτυο, κυρίως στις περιοχές Ξανέμου και Ντάνου. Πλημμύρισαν σπίτια, ο κεντρικός δρόμος της Παπαδιαμάντη, καθώς επίσης και ο περιφερειακός δρόμος του νησιού. Η  βροχόπτωση δημιούργησε πολλά προβλήματα που έγιναν πιο έντονα κοντά στα μεσάνυχτα, κάνοντας τους δρόμους αδιάβατους και τους ανέμους να «σαρώνουν» το νησί.

Η ΕΡΤ Βόλου μίλησε με το Δήμαρχο Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα, ο οποίος  ενημέρωσε ότι τα νερά σιγά- σιγά υποχωρούν, ενώ μηχανήματα του δήμου καθώς και της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Β. Σποράδων απομακρύνουν τις φερτές ύλες που έχουν συσσωρευτεί στους δρόμους και ιδιαίτερα στην περιοχή Ξανέμου καθώς και στον περιφερειακό δρόμο του νησιού.
Οι κάτοικοι του νησιού ήταν στο πόδι όλη τη νύχτα, φοβούμενοι τις καταστροφές λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ενώ  ο απολογισμός δίνει  τέσσερα σπίτια πλημμυρισμένα σπίτια και ένα μαγαζί στον κεντρικό δρόμο της Παπαδιαμάντη. Η Πυροσβεστική υπηρεσία και στις πέντε περιπτώσεις κλήθηκε για την άντληση υδάτων.

Οι Αστυνομικές Διευθύνσεις Ροδόπης και Ξάνθης προχώρησαν στην απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στην Εγνατία Οδό, λόγω των ισχυρών ανέμων, από σήμερα το μεσημέρι μέχρι νεοτέρας. Οι θυελλώδεις άνεμοι, έντασης 7-8 μποφόρ, η βροχόπτωση, κατά τόπους έντονη και η πτώση της θερμοκρασίας, συνθέτουν το σημερινό καιρικό σκηνικό σε Ροδόπη και Ξάνθη.

Πηγή: ΕΡΤ


Σχολιάστε εδώ