Μήνυμα συναίνεσης Τσίπρα – Ευρωομόλογα και χωρίς Γερμανία – Ολλανδία

Μήνυμα συναίνεσης Τσίπρα – Ευρωομόλογα και χωρίς Γερμανία – Ολλανδία

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, κινήθηκε σε ένα κλίμα συναίνεσης, αν και παρότρυνε την κυβέρνηση να δαπανήσει λεφτά. «Όλοι μαζί να διεκδικήσουμε την έκδοση ευρωομολόγου» δήλωσε. “Μέχρι τότε, όμως, δαπανήστε!” τόνισε.

Επισήμανε ότι η κυβέρνηση πρέπει τώρα να στηρίξει τις επιχειρήσεις, πριν να βάλουν λουκέτο και χρειαστεί αργότερα “θεραπεία” για την ύφεση.

Ο πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και στην προσπάθεια να περιοριστεί η διάδοση του ιού με αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

Ενω για το θέμα του ευρωομολόγου ανέφερε πως τα κράτη-μέλη που συνυπέγραψαν την κοινή επιστολή προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ζητώντας το ευρωομόλογο, πρέπει να είναι έτοιμα να συνεχίσουν την επόμενη διαπραγμάτευση, όχι μόνο για να καταγράψουν τη διαφωνία τους, αλλά για να επιβάλουν ευρωπαϊκή λύση.



Ένα ευρωομόλογο χωρίς τη Γερμανία και την Ολλανδία, δεν θα είναι, βεβαίως, το ίδιο ισχυρό, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι τα υπόλοιπα κράτη-μέλη μαζί, αντιπροσωπεύουν άνω των 2/3 του ΑΕΠ της ΕΕ.


Καλά λόγια για Ξανθό

Θετικές είναι οι αναφορές του Μαξίμου στον πρώην υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό. Έδειξε ότι σε μια στιγμή που χρειάζεται η χώρα συνένωση δυνάμεων συμμετείχε στη δημόσια συζήτηση με εποικοδομητικές προτάσεις για το σύστημα υγείας.

«Ακούω με προσοχή τις παρατηρήσεις του κύριου Ξανθού για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα και το Υπουργείο θα κάνει σχετικές ανακοινώσεις» δήλωσε ο πρωθυπουργός από βήματος της βουλής. Έστειλε μήνυμα ότι δεν πρόκειται να ανεχτεί «φθηνές απειλές του τύπου «όταν γυρίσουμε, θα λογαριαστούμε» όπως ούτε την αναπαραγωγή επικίνδυνων για την υγεία fake news από χείλη πολιτικών, κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι μία ευκαιρία κύριε Τσίπρα, να διαλέξετε ποιο πρόσωπο θέλετε να έχει τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλ. Τσίπρας στη Le Monde: Ευρωομόλογο χωρίς Γερμανία και Ολλανδία, αν η Μέρκελ δεν κάνει την ηγετική υπέρβαση για ενότητα της ευρωζώνης


Σχολιάστε εδώ