Covid-19: Η Ισραηλινή κοινοβουλευτική επιτροπή έδωσε το πράσινο φως για τη συλλογή προσωπικών δεδομένων πολιτών

Covid-19: Η Ισραηλινή κοινοβουλευτική επιτροπή έδωσε το πράσινο φως για τη συλλογή προσωπικών δεδομένων πολιτών

♦ ♦ Η Ισραηλινή κοινοβουλευτική επιτροπή έδωσε το πράσινο φως για τη συλλογή προσωπικών δεδομένων πολιτών από τις υπηρεσίες πληροφοριών, ένα επίμαχο μέτρο που καθιερώνουν οι αρχές στο πλαίσιο της καταπολέμησης του νέου κορονοϊού. Η κυβέρνηση είχε εξουσιοδοτήσει νωρίτερα τον Μάρτιο την υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας, την Σιν Μπετ, να συλλέγει προσωπικά δεδομένα πολιτών μέσω του κινητού τους τηλεφώνου προκειμένου να την βοηθήσει στην καταπολέμηση του ιού αυτού που έχει μολύνει έως σήμερα περισσότερους από 4.800 ανθρώπους στη χώρα.

♦ ♦ Τη δυνατότητα να κάνουν τεστ ανίχνευσης κορονοϊού δίχως να χρειαστεί να βγουν από τα οχήματά τους, έχουν οι κάτοικοι της Kροατικής πρωτεύουσας, μετά τη σχετική πρωτοβουλία του δήμου του Ζάγκρεμπ, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας «Andrija Stampar»…

«Ένας αυξημένος αριθμός δοκιμών είναι το καλύτερο μέτρο για την έγκαιρη διάγνωση και την πρόληψη της μόλυνσης από τον κορονοϊό. Η νέα μέθοδος, υπό τη μορφή «drive-in» θα συμβάλει σημαντικά στην ταχύτερη αναγνώριση των μολυσμένων ατόμων», ανακοίνωσε το Ινστιτούτο. Η διαδικασία, όπως διευκρινίστηκε, θα είναι απλή και γρήγορη και η ανθρώπινη επαφή θα είναι ελάχιστη.

♦ ♦ Οι εφαρμογές εντοπισμού στα κινητά τηλέφωνα για την καταπολέμηση του νέου κορονοϊού θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μόνον οικειοθελώς στη Γερμανία, όπου οι άνθρωποι είναι ιδιαίτερα καχύποπτοι όσον αφορά την ψηφιακή παρακολούθηση, δήλωσε σήμερα η υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας Κριστίνε Λάμπρεχτ.

Η Γερμανία ελπίζει να χρησιμοποιήσει μέσα σε λίγες εβδομάδες εφαρμογή στα κινητά τηλέφωνα που βοηθάει στον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού, ακολουθώντας το πρότυπο της Νότιου Κορέας.

♦ ♦ Η μαλαισιανή εταιρία Top Glove Corporation, που κατασκευάζει ένα στα πέντε γάντια σε όλο τον κόσμο, αναμένει ότι θα καταγραφούν ελλείψεις του προϊόντος αυτού, καθώς η αύξηση της ζήτησης από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού ξεπερνά την παραγωγική της δυναμικότητα.

♦ ♦ Σχέδια τεχνολογίας αναπνευστήρων της σοβιετικής εποχής εντόπισε η κυβέρνηση της Ουκρανίας για την παραγωγή υλικών ενάντια στον κορονοϊό

Το παλαιό εργοστάσιο όμως δεν είναι σε θέση να ξαναρχίσει την παραγωγή, έτσι η Ukroboronprom θα μοιρασθεί την τεχνογνωσία με ιδιωτικές εταιρείες, ώστε να παραχθεί γρήγορα ένα νέο προϊόν.

Οι ειδήσεις προέρχονται από το ΑΠΕ


Σχολιάστε εδώ