Covid-19: Αριθμός ρεκόρ εργαζομένων στη Σουηδία ενημερώθηκαν πως τερματίζεται η απασχόλησή τους

Covid-19: Αριθμός ρεκόρ εργαζομένων στη Σουηδία ενημερώθηκαν πως τερματίζεται η απασχόλησή τους

♦ ♦ Αριθμός ρεκόρ εργαζομένων στη Σουηδία ενημερώθηκαν πως τερματίζεται η απασχόλησή τους τον Μάρτιο, ξεπερνώντας το ποσοστό που είχε καταγραφεί κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης, ανέφερε η Σουηδική Υπηρεσία Δημόσιας Απασχόλησης. «Συνολικά 36.800 άνθρωποι έλαβαν ειδοποίηση για τερματισμό της εργασιακής σχέσης τους τον Μάρτιο, σε σύγκριση με 3.292 τον Μάρτιο του περασμένου έτους.

♦ ♦ Τον τελευταίο μήνα έχει συνεπώς αυξηθεί κατακόρυφα η ζήτηση για ιδιωτικά νησιά και για καταλύματα σε απομονωμένες περιοχές. Η αμερικανική κατασκευαστική Rising S Company αναφέρει πως έχει πενταπλασιαστεί σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, όπως σχολίασε στο αμερικανικό δίκτυο CNBC ο διευθύνων σύμβουλος Κλάιντ Σκοτ. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση δέχεται πλέον κλήσεις και από άλλες χώρες εκτός από τις ΗΠΑ. Η μέση τιμή ενός καταλύματος ανέρχεται στις 150.000 δολάρια. Αυξημένο είναι το ενδιαφέρον και για τα ιδιωτικά νησιά και ιδίως στην Καραϊβική.

♦ ♦ Αντί για τον τελικό της Eurovision, η συναυλιακή αίθουσα Ahoy στο Ρότερνταμ ετοιμάζεται πλέον να μετατραπεί σε νοσοκομείο εκστρατείας για ασθενείς με κορονοϊό. Μία κίνηση που θα ανακουφίσει το νοσηλευτικό σύστημα μιας και τα κρούσματα του ιού έχουν αυξηθεί εκθετικά.

Οι ειδήσεις προέρχονται από το ΑΠΕ


Σχολιάστε εδώ