Ούτε μία συγγνώμη… Οζάν Αχμέτογλου

Ούτε μία συγγνώμη… Οζάν Αχμέτογλου

Έσπευσαν ορισμένοι να δουν ρατσιστικά κίνητρα πίσω από τον αποκλεισμό του Εχίνου λόγω προβληματικής αλληλουχίας κρουσμάτων του κορονοϊού, στο Πομακοχώρι που η παρουσία των τουρκόφρονων είναι σημαντική.

Δεν ξέρω αν η αιτία της διάδοσης του ιού ήταν ο επαναπατρισμός μειονοτικών που ζουν στη Βρετανία ή στην Ολλανδία και στη Γερμανία ή η άφιξη πολιτών από την Τουρκία. Αλλά είναι τραγικό λάθος να αποδίδονται κίνητρα πολιτικά και ρατσιστικά σε μια κίνηση που λαμβάνεται απλώς και μόνο για την προστασία των πολιτών. Όπως έγινε στην Κοζάνη, όπου δυο χωριά τέθηκαν σε καραντίνα.

Ένας εξ αυτών και το γνωστό στέλεχος του μειονοτικού κόμματος ΚΙΕΦ Οζάν Αχμέτογλου, που και προσωπικά ο ίδιος και το κόμμα έσπευσαν να αποδώσουν ρατσιστικά και αντιμειονοτικά κίνητρα στη διευθύντρια νοσοκομείου στην Ξάνθη, που αναφέρθηκε στο κρούσμα στον Εχίνο.

Βεβαίως, λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα και αφού τα κρούσματα είχαν πολλαπλασιαστεί ήρθε η απαγόρευση κυκλοφορίας και η καραντίνα για όλο τον Εχίνο. Ποτέ οι κύριοι αυτοί δεν βγήκαν να ζητήσουν μία συγγνώμη…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ