Ο Δήμος Σανγκάης έτοιμος να προσφέρει βοήθεια στον Πειραιά για τον κορονοϊό

Ο Δήμος Σανγκάης έτοιμος να προσφέρει βοήθεια στον Πειραιά για τον κορονοϊό

«Ο Δήμος Σανγκάης προσφέρθηκε να στείλει όποια βοήθεια χρειαζόμαστε σε μάσκες, ιατρικό υλικό, φαρμακευτικό υλικό και οτιδήποτε άλλο, προκειμένου να βοηθήσει στον αγώνα που κάνουμε απέναντι στον κορονοϊό.

Τις επόμενες μέρες θα επικοινωνήσω με τον Δήμαρχο της πόλης και θα του πω τι μας χρειάζεται. Πρόκειται για μια απόλυτη επιβεβαίωση και ανάδειξη του θεσμού της αδελφοποίησης πόλεων που υλοποιεί ο Δήμος Πειραιά».

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης μιλώντας σε έκτακτη εκπομπή στο ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ για τον κορονοϊό, με τη συμμετοχή του προέδρου της ΔΗΡΑΠ, μαιευτήρα-χειρουργού γυναικολόγου Αλέξανδρου Τζεφεράκου και άλλων εξειδικευμένων επιστημόνων.

Όπως είπε ο Δήμαρχος Πειραιά, όταν ξέσπασε η πανδημία του κορονοϊού στην Κίνα, είχε επικοινωνήσει με τον Δήμαρχο της Σανγκάης, τον οποίο είχε γνωρίσει με την ευκαιρία της αδελφοποίησης των δύο μεγάλων λιμανιών της Ελλάδας και της Κίνας, και εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον πειραϊκό λαό και τη διάθεσή του να βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο. «Ο Δήμαρχος της Σανγκάης ήρθε τώρα να επιβεβαιώσει το άριστο επίπεδο σχέσεων που έχουμε με την πόλη αυτή αλλά και να αποδείξει πόσο πολύτιμη μπορεί να αποβεί η αδελφοποίηση δύο πόλεων, εφόσον δεν μείνει στα χαρτιά, αλλά προχωρήσει σε διάφορες φάσεις υλοποίησης».

Αναφερόμενος στα αντανακλαστικά του Δήμου, είπε ότι λειτούργησαν σωστά και στις υπηρεσίες του Δήμου εφαρμόσαμε τα προβλεπόμενα σε ό,τι αφορά το προσωπικό με την εκ περιτροπής εργασία, τις άδειες ειδικού σκοπού και την τηλεργασία, ενώ προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσον το δυνατόν περισσότερο και τους δημότες. Έχουμε δημιουργήσει ομάδες που επισκέπτονται συμπολίτες μας, οι οποίοι είναι μοναχικοί ή δεν μπορούν να μετακινηθούν εύκολα και τους πηγαίνουμε στο σπίτι τα φάρμακά τους και τα βασικά είδη διαβίωσης και διατροφής, και πρόσθεσε ότι «μόλις ξεπεραστεί αυτή η πολύ δύσκολη κατάσταση θα έχουν αλλάξει πολλά στην κοινωνία και κυρίως στον τρόπο λειτουργίας της».

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ