Μεγάλη ικανοποίηση για την (ΜΕΘ) στο Νοσοκομείο Ζακύνθου

Μεγάλη ικανοποίηση για την (ΜΕΘ) στο Νοσοκομείο Ζακύνθου

Μεγάλη ικανοποίηση εκφράζει η Περιφερειακή Αρχή Ιονίων Νήσων και η εκ Ζακύνθου καταγόμενη περιφερειάρχης για τη λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, ολοκληρώνοντας έτσι κατά μεγάλο μέρος το έργο του σύγχρονου Νοσοκομείου, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από πόρους του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας των Ιόνιων Νησιών ύψους 22.000.000 ευρώ.

«Η αδυναμία λειτουργίας της ΜΕΘ στερούσε μια ζωτικής σημασίας υποδομή υγείας από τον ζακυνθινό λαό και παράλληλα εξέθετε την Περιφέρεια και τη χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία χρηματοδότησε το Νοσοκομείο και τις υποδομές του για την παροχή σύγχρονων υπηρεσιών προς την κοινωνία», τονίζει σε ανακοίνωσή της η περιφερειάρχης.

Αρχικά να δώσουμε συγχαρητήρια στην κ. Κράτσα, γιατί κατάφερε να λειτουργήσει η ΜΕΘ στη Ζάκυνθο.
Φυσικά δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για την πρώην βουλευτή Κεφαλονιάς κ. Θεοπεφτάτου και τον πρώην περιφερειάρχη κ. Θόδωρο Γαλιατσάτο, που κράτησαν τόσα χρόνια τα μηχανήματα της ΜΕΘ, που έκανε δωρεά το Ίδρυμα Βεργωτή, στα κουτιά, με αποτέλεσμα, όπως ήταν φυσικό, την ώρα της ανάγκης να μεταφερθούν «δανεικά» στο Νοσοκομείο στο Ρίο.

Είχε ξαναγίνει απόπειρα γι’ αυτόν τον «δανεισμό» και είχε σταματήσει από την αντίδραση των δωρητών και του κόσμου, χωρίς οι «άρχοντες» του νησιού μας να πιέσουν για την επάνδρωση και τη λειτουργία της ΜΕΘ.
Αυτήν τη χρονική στιγμή ο «δανεισμός» της ήταν επιβεβλημένος και αποτελούσε μονόδρομο.
Πολύ φοβόμαστε όμως ότι η μεταφορά της θα είναι «δανεική και αγύριστη».

Όπως μας είπε η περιφερειάρχης, αν δεν λειτουργούσε η ΜΕΘ στη Ζάκυνθο θα ήμασταν εκτεθειμένοι απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ τώρα που μεταφέρθηκε η ΜΕΘ εκτός Κεφαλονιάς, κόντρα στην επιθυμία του δωρητή, δεν τρέχει τίποτε…

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ