Covid-19: Τις πιο παραγωγικές ηλικίες φαίνεται πως προτιμά ο κορονοϊός στην Ελλάδα

Covid-19: Τις πιο παραγωγικές ηλικίες φαίνεται πως προτιμά ο κορονοϊός στην Ελλάδα

 Τις πιο παραγωγικές ηλικίες φαίνεται πως προτιμά να μολύνει ο κορονοϊός στη χώρα μας. Σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία της έκθεσης του ΕΟΔΥ, οι άνθρωποι ηλικίας από 40 έως 64 ετών γίνονται συχνότερα στόχοι του νέου ιού σε ποσοστό 47,2%, όπως και η ηλικιακή ομάδα από 18 έως 40 ετών σε ποσοστό 26,8%.

Είναι παρήγορο ότι οι ηλικιωμένοι που κινδυνεύουν περισσότερο από επιπλοκές, δηλαδή οι άνθρωποι από 65 ετών και πάνω μολύνονται σε ποσοστό 23%, αν και ιδανικά αυτό το ποσοστό θα έπρεπε να είναι κάτω από 10% έως μηδενικό. Τα παιδιά ηλικίας από 0 έως 17 ετών που λειτουργούν ως ιδιαίτερα μεταδοτικοί φορείς τους ιού μολύνονται σε ποσοστό μόλις 2.9%.

♦ ♦ Η διασπορά του κορονοϊού σε χώρες με υψηλές θερμοκρασίες, είναι μικρότερη, δείχνει η μελέτη της Πνευμονολογικής Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με συντονιστή τον καθηγητή Πνευμονολογίας Κωνσταντίνο Γουργουλιάνη και κύρια ερευνήτρια την δρ. Ουρανία Κώτσιου, σε συνεργασία με το Μετσόβιο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών.

♦ ♦ Στην κατασκευή, μέσω της τρισδιάστατης εκτύπωσης, προσωπίδων για μάσκες που θα διατεθούν στους φορείς υγείας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, συμμετέχει το ερευνητικό εργαστήριο PrivaSI Lab «Privacy Engineering and Social Informatics» του τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Οι ειδήσεις προέρχονται από το ΑΠΕ


Σχολιάστε εδώ