Covid-19: Ιστορικό ρεκόρ στα σούπερ μάρκετ της Βρετανίας – Κουπόνια στην Ιταλία

Covid-19: Ιστορικό ρεκόρ στα σούπερ μάρκετ της Βρετανίας – Κουπόνια στην Ιταλία

♦ ♦ Ιστορικό ρεκόρ στα σούπερ μάρκετ της Βρετανίας. Οι καταναλωτές αγόρασαν από ζυμαρικά έως τροφές για κατοικίδια– λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και των μέτρων περιορισμού, σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας Kantar που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Οι πωλήσεις κατέγραψαν άλμα σχεδόν 21% για τις τέσσερις εβδομάδες έως τις 22 Μαρτίου, με τα «νοικοκυριά να κάνουν τα ψώνια τους λίγο πιο συχνά και να αγοράζουν λίγο περισσότερο», με αύξηση κατά 22% σε ετήσια βάση της πώλησης αλκοολούχων ποτών, «δεδομένου ότι ήταν κλειστές οι παμπ και τα εστιατόρια». Τις τελευταίες 12 εβδομάδες, οι πωλήσεις κατέγραψαν αύξηση 7,6%, «με τον ρυθμό αύξηση να είναι ο ταχύτερος εδώ και μια δεκαετία».

♦ ♦ Οι όμιλοι σουπερμάρκετ Carrefour, Conad, Margherita Distribuzione στην Ιταλία αποφάσισαν να προσφέρουν εκπτώσεις 10% στα προϊόντα τους στους πιο φτωχούς πελάτες τους, των οποίων η οικονομική κατάσταση έχει γίνει ακόμη περισσότερο επισφαλής εξαιτίας της επιδημίας του κορονοϊού.

Με την έκπτωση αυτή, οι όμιλοι ανταποκρίνονται στην έκκληση που εξέπεμψε το Σάββατο ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, ανακοινώνοντας την αποδέσμευση κονδυλίων για την κυκλοφορία κουπονιών για τρόφιμα, που χρηματοδοτούνται από το κράτος με 400 εκατ. ευρώ και διανέμονται από τους Δήμους. Ο Κόντε κάλεσε τους μεγάλους διανομείς να κάνουν έκπτωση 5 έως 10% σε όσους ψωνίζουν με κουπόνια.

Οι ειδήσεις προέρχονται από το ΑΠΕ


Σχολιάστε εδώ