Μπακογιάννη: Η Ελλάδα έχει γίνει παράδειγμα προς μίμηση – Πρέπει να κερδίσουμε οπωσδήποτε το στοίχημα του Απριλίου για τον τουρισμό

Μπακογιάννη: Η Ελλάδα έχει γίνει παράδειγμα προς μίμηση – Πρέπει να κερδίσουμε οπωσδήποτε το στοίχημα του Απριλίου για τον τουρισμό

Η βουλευτής της ΝΔ, κα Ντόρα Μπακογιάννη, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Secret” με το δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο.

Μεταξύ άλλων, δήλωσε:

Ν.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Αυτές οι 15 μέρες θέλουνε ψυχραιμία και υπομονή. Θέλω να κάνω μια έκκληση, «παιδιά, λίγη υπομονή ακόμα. Δεν έχει νόημα να τσακωνόμαστε με τους Αστυνομικούς, δεν έχει νόημα να κάνουμε μαγκιές και να προσπαθούμε να παρακάμψουμε τα μέτρα γιατί αυτά τα μέτρα έχουν ληφθεί μόνο για την υγειά μας. Μόνο για την υγειά των αγαπημένων μας προσώπων που δεν έχει σημασία πλέον αν είναι μεγάλοι ή μικροί γιατί ο κορονοϊός χτυπάει τους πάντες». Καταλαβαίνω ότι οι άνθρωποι μετά από 3 εβδομάδες καραντίνα έχουν φτάσει να παίξουν τα νεύρα τους, δεν είναι όμως η ώρα της επανάστασης τώρα διότι κινδυνεύουμε όλη την καρδάρα με το γάλα να τη χύσουμε και θα είναι αμαρτία από το Θεό.

Ν.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Η Ελλάδα έχει γίνει παράδειγμα προς μίμηση, μας συζητάνε όλες οι χώρες. Όλες οι χώρες λένε ότι η Ελλάδα πήρε τα μέτρα εγκαίρως και απέφυγε να εκτιναχθεί η καμπύλη. Είναι αμαρτία αυτό το οποίο χτίσαμε τόσο καιρό να το χαλάσουμε τώρα. Θα είναι πραγματικά κρίμα γιατί αυτή η συμπεριφορά μας η σημερινή και οικονομικά θα μας χτίσει το καλύτερο αύριο. Γιατί όταν στην Ελλάδα σήμερα γίνεται συζήτηση για το πόσο λίγα κρούσματα έχουμε ή πώς καταφέραμε να ελέγξουμε τα πράγματα ο τουρισμός τον οποίο θα περιμένουμε, έστω και λειψός, θα είναι κατά τι αυξημένος σε σύγκριση με άλλες χώρες διότι θα προτιμήσουν τη δικιά μας χώρα.

Για την τουριστική περίοδο

Ν.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Αισιοδοξώ αλλά για να αισιοδοξώ ρεαλιστικά πρέπει να κερδίσουμε οπωσδήποτε το στοίχημα του Απριλίου. Αν δεν το κερδίσουμε τότε καμία αισιοδοξία δεν θα μπορέσει να υπάρξει. Αν καταφέρουμε να κρατήσουμε τα νούμερα εκεί που βρισκόμαστε, για παράδειγμα στην Κρήτη τα κρούσματα είναι πολύ λίγα, είναι εντυπωσιακό ότι στην Κρήτη – που μας έχουν βγει διάφορα ονόματα γιατί δεν είμαστε οι πιο φρόνιμοι- αυτή τη στιγμή τηρούνται τα μέτρα και τηρούνται ευλαβικά. Άρα ο στόχος είναι να πετύχουμε αυτά που μας λεει ο κ. Τσίοδρας.

Ν.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Αυτές οι κρίσεις βγάζουν το χειρότερο και το καλύτερο στους ανθρώπους, είναι εντυπωσιακό ότι στη φάση αυτή ο ελληνικός λαός στη φάση αυτή βγάζει το καλύτερο χαρακτήρα του. Βγάζει την ανθρωπιά του, βγάζει την λεβεντιά του, βγάζει την αλληλεγγύη του, βλέπετε νέους ανθρώπους να ψωνίζουν για μεγαλύτερους, βλέπετε τους δήμους να αποδίδουν στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους υπάρχει πραγματικά μια θέληση από όλους να κερδίσουμε αυτή τη μάχη όλοι μαζί. Είναι κρίμα οι λίγοι να χαλάσουν αυτή την προσπάθεια των πολλών.

Για τη στάση της ΕΕ και το κορονο-ομόλογο

Ν.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Ας ξεκινήσουμε από τα θετικά, τα θετικά είναι ότι η χώρα μας αυτή τη στιγμή δεν αντιμετωπίζεται ως το μαύρο πρόβατο όπως όλη την τελευταία δεκαετία, αλλά αντιμετωπίζεται ακριβώς ίδια όπως οι άλλες χώρες. Το δεύτερο είναι ότι βγήκαμε από όλες αυτές τις καταναγκαστικές ρυθμίσεις που είχαμε μέχρι τώρα δηλαδή υπερπλεονάσματα, σύμφωνα δρακόντειας σταθερότητας κλπ όλα αυτά λασκάρουν. Όλα τα υπόλοιπα μέτρα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση έχουμε κολλήσει στο ευρωομόλογο. Το ευρωομόλογο δημιουργεί εξαιρετικά αρνητικά αντανακλαστικά σε όλη την οικονομική και πολιτική ηγεσία της Γερμανίας. 100% λανθασμένα διότι λειτουργούν με τα σύνδρομα ακόμα του πληθωρισμού με δημοκρατία της Βαϊμάρης. Περιμένω όμως και πιστεύω ότι ανάμεσα στην επιλογή της αποξένωσης ολόκληρου μεγάλου κομματιού της ΕΕ ή ακόμα και του κινδύνου διάλυσης της ΕΕ και η Γερμανία αλλά και η Ολλανδία θα χρειαστούν να αλλάξουν άποψη. Θα μου πείτε αυτό θα γίνει εγκαίρως; Δεν το ξέρω …

Ερωτηθείσα γιατί θέλουμε την ΕΕ όταν δεν υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών της

Ν.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Αν φανταστούμε την Ελλάδα σε αυτή την κρίση χωρίς την ΕΕ θα αντιληφθούμε το μέγεθος του προβλήματος. Αν ο μη γένοιτο δεν υπήρχε η ΕΕ για εμάς σήμερα, χωρίς κανένα από τα εργαλεία που μας δίνει αυτή η κουτσή, κολοβή ΕΕ σήμερα η κατάσταση θα ήταν τραγική, θα ήταν εκατό φορές χειρότερη. Άρα και αυτή η κολοβή ΕΕ είναι καλύτερη από το τίποτα. Δεν θα συμβιβαστούμε με αυτή την ΕΕ, θα δώσουμε μάχη σε όλους τους τόνους και με όλους τους τρόπους, μαζί με την συντριπτική πλειοψηφία των χωρών της ΕΕ, να αλλάξει η Ένωση. Η μάχη αυτή είναι μπροστά μας. Πιστεύω πάρα πολύ στο αίσθημα της αυτοσυντήρησης των κοινωνιών δηλαδή οι ίδιοι οι Γερμανοί και οι Ολλανδοί θα αντιληφθούν ότι αυτό είναι μια επιβεβλημένη πολιτική και θα την ακολουθήσουν κάποια στιγμή για το καλό των ιδίων.

Αναφερόμενη στην πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού για την κατάθεση της μισής βουλευτικής αποζημίωσης στη μάχη κατά του κορονοϊού

Ν.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Είναι κυρίως θέμα συμβολισμού. Είναι βεβαίως και μια οικονομική ενίσχυση η οποία θα πρέπει να προσμετρηθεί αλλά αυτό που έχει σημασία είναι το συμβολικό. Θέλω να συγχαρώ όλες τις εταιρείες οι οποίες έχουν δώσει, είναι καταπληκτικό αυτό που συμβαίνει. Εταιρείες που λένε που λένε «που θέλετε να σας στείλω ψωμί, μακαρόνια, βοήθεια ιατρική. Είναι εξαιρετικά σημαντικό αυτό και νομίζω ότι θα πρέπει και αυτούς μαζί με όλους τους υπόλοιπους οι οποίοι δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή, να τους ευχαριστήσουμε θερμά. Άρα από αυτή τη λογική δεν θα μπορούσε να λείπει και ο πολιτικός κόσμος της χώρας. Ο πολιτικός κόσμος της χώρας είχε ελάχιστη υποχρέωση να ανταποκριθεί σε αυτή την προσπάθεια αλληλεγγύης.

Για το δημόσιο σύστημα υγείας

Ν.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Ο μεγαλύτερος μύθος, τον οποίο καλλιέργησε πάρα πολύ καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ότι η ΝΔ ήταν εναντίον του συστήματος υγείας. Είναι ψευδέστατο. Η ΝΔ έχει την άποψη ότι χρειάζεται κυρίως το δημόσιο σύστημα υγείας και επικουρικά η ιδιωτική υγεία. Αυτή ήταν η άποψη μας πάντα και αυτή είναι και η άποψή μας σήμερα. Μέσα στο κακό που μας βρήκε το καλό είναι ότι χάρις και στην υποχρεωτική μεγάλη αύξηση την οικονομική, η οποία δεν προσμετράτε πλέον και άρα έχουμε ελευθερία να δώσουμε λεφτά στη δημόσια υγεία, και ταυτόχρονα χάρη στους ιδιώτες οι οποίοι συνεισφέρουν στο δημόσιο σύστημα υγείας βγαίνοντας από αυτή την κρίση του κορονοϊού το δημόσιο σύστημα υγείας θα είναι πολύ πιο θωρακισμένο. Θωρακισμένο σε ανθρώπινο δυναμικό διότι οι άνθρωποι που έρχονται σήμερα και βάζουνε πλάτη εγώ θα δώσω μάχη να μην ξαναφύγουν ποτέ από το δημόσιο σύστημα υγείας γιατί αυτός που έρχεται σήμερα και μπαίνει στον αγώνα γνωρίζοντας ότι έχει αυξημένους κινδύνους σε σχέση με κάποια άλλη εποχή, αυτός είναι ένας άνθρωπος που του αξίζουν όλα τα μόρια. Άρα αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να μείνουν στο δημόσιο σύστημα υγείας.


Σχολιάστε εδώ