Ιουλία Τσέτη (CEO της Uni-pharma SA): Δωρεάν στο Ελληνικό Κράτος 24 εκατομμύρια δόσεις Unikinon (χλωροκίνη)
Του
ΑΡΗ ΜΠΕΡΖΟΒΙΤΗ
Η φαρμακοβιομηχανία Uni-pharma SA ανακοινώνει ότι αγόρασε ποσότητα 5 τόνων χλωροκίνης από την Ινδία το Σάββατο 21 Μαρτίου 2020.
Όπως δήλωσε η Ιουλία Τσέτη, CEO της Uni-pharma SA, «η εταιρεία έχει ήδη προβεί σε παραγωγή του φαρμάκου Unikinon, που αναφέρεται ευρέως τον τελευταίο καιρό ως μία πιθανή επιτυχής θεραπεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού (SARS COVID-19).Τώρα, λοιπόν, η Uni-pharma SA θα διαθέσει ΔΩΡΕΑΝ 24 εκατομμύρια δόσεις Unikinon στο Ελληνικό Κράτος».
Το θεραπευτικό σχήμα θα καθορισθεί, ανάλογα με τις συστάσεις της επιστημονικής κοινότητας. Ωστόσο να σημειωθεί, ότι υπάρχουν ήδη διεθνή δεδομένα για την χλωροκίνη, τα οποία προκύπτουν είτε γιατί το φάρμακο χορηγείται ήδη σε ασθενείς με COVID-19, είτε γιατί βρίσκονται σε εξέλιξη κλινικές μελέτες.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Uni-pharma SA έλαβε για πρώτη φορά άδεια προϊόντος χλωροκίνης στην Ελλάδα, το 1984.
Όπως τονίζει η κ. Τσέτη «με υψηλό αίσθημα ιστορικής ευθύνης και κοινωνικής προσφοράς, η Uni-pharma SA δηλώνει ότι βρίσκεται πάντα κοντά στον Έλληνα ασθενή και τις ανάγκες του, στηρίζοντας τη Δημόσια υγεία, όπως άλλωστε αυτό πράττει τα τελευταία 57 έτη. Γιατί πάνω απ’ όλα, στόχος μας πρέπει να είναι η ισότιμη πρόσβαση όλων των ασθενών στις θεραπείες τους και ιδιαίτερα την ώρα της ανάγκης».
—————–
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΙΟΥΛΙΑΣ ΤΣΕΤΗ
Η κυρία Ιουλία Τσέτη είναι φαρμακοποιός, απόφοιτη της Φαρμακευτικής Σχολής του ΕΚΠΑ, με μεταπτυχιακές σπουδές στη βιοφαρμακευτική από το Πανεπιστήμιο του Manchester.
Από το 2010 κατέχει τις θέσεις της Προέδρου και Διευθύνουσας Συμβούλου των φαρμακοβιομηχανιών Uni-pharma και InterMed και έχει οδηγήσει τον Όμιλο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ) σε σημαντικά επιτεύγματα, όπως η υλοποίηση επενδύσεων 80 εκατ. ευρώ, η εντυπωσιακή αύξηση του κύκλου εργασιών που αγγίζει το 150%, η διείσδυση σε αγορές 64 χωρών και πλέον, ο υπερδιπλασιασμός των θέσεων εργασίας, η απόκτηση σημαντικού αριθμού εθνικών και διεθνών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας φαρμάκων, καλλυντικών, συμπληρωμάτων διατροφής και ιατροτεχνολογικών προϊόντων, το πλούσιο ερευνητικό έργο, η συμμετοχή σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων αξίας 2,5 εκατ. ευρώ και ο μεγάλος αριθμός δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά.
Έχει επιδείξει πολύ ενεργή παρουσία σε συνέδρια της Ελλάδας και του εξωτερικού, πλούσιο έργο ανάδειξης της ελληνικής επιχειρηματικότητας, με συμμετοχή τόσο στο ΔΣ του ΕΒΕΑ στο παρελθόν όσο και σήμερα στο Γενικό Συμβούλιο του ΣΕΒ και στην Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρεία ως Αντιπρόεδρος Α’.
Στηρίζει επίσης έμπρακτα τη νέα γενιά επιστημόνων με χορήγηση υποτροφιών, μέσω του συσταθέντος από την ίδια του Ιδρύματος ΑΜΚΕ «Κλέων Τσέτης», στη μνήμη του πατέρα της.
Η ανήσυχη και δυναμική επιχειρηματίας, που πρόσθεσε στον Όμιλο την κυπριακή εμπορική εταιρεία Pharmabelle και μπαίνει δυναμικά στο χώρο της παραγωγής εκχυλισμάτων φαρμακευτικών φυτών με νέα παραγωγική μονάδα εκχύλισης φαρμακευτικών φυτών, τη Uniherbo, έχει τύχει μεγάλης αναγνώρισης από την ελληνική και διεθνή επιχειρηματική και επιστημονική κοινότητα για το έργο της, έχει υπάρξει ομιλήτρια σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και ημερίδες.
Έχει δε βραβευθεί από πλήθος φορέων στο χώρο του φαρμάκου, έχει τιμηθεί με τον τίτλο της Γυναίκας της Χρονιάς 2017 από το περιοδικό Votre Beaute, έχει λάβει Τιμητικό Βραβείο για την συνολική της προσφορά στην φαρμακοβιομηχανία και στο επιχειρείν από το BEST IN PHARMACY 2019, ενώ πρόσφατα συμπεριλήφθηκε στη λίστα των 30 Most Powerful Women in Greece 2019 του περιοδικού Fortune Hellas και στην λίστα της ICAP, μεταξύ των Leading Women in Business.
Στις 26 Νοεμβρίου 2019, στο ξενοδοχείο Grand Bretagne, συμμετείχε σε στρογγυλό τραπέζι το οποίο διοργάνωσε το περιοδικό Fortune Hellas με κεντρικό τίτλο CEO INITIATIVE FORUM, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων για την φαρμακευτική αγορά, το επιχειρείν, τις συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.
Η κυρία Τσέτη συμμετείχε στο 2ο Παγκύπριο Φαρμακευτικό Συνέδριο – Συνέδριο Φαρμακοποιών & Ιδιοκτητών Φαρμακείων- που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020, όπου μίλησε μεταξύ άλλων, για «Τον επιστημονικό, κοινωνικό και επιχειρηματικό ρόλο του φαρμακοποιού στη νέα εποχή – Προκλήσεις και ευκαιρίες».
Τον Ιανουάριο του 2020, η Uni-Pharma, έλαβε το βραβείο Περιβάλλοντος και Πράσινης Ανάπτυξης του ΕΒΕΑ 2020.
Εξάλλου, στις 18 καλύτερες επιχειρήσεις της χώρας από 8.000 συνολικά επιχειρήσεις βρέθηκε η Uni-pharma φαρμακοβιομηχανία, στο πλαίσιο του διαγωνισμού των βραβείων Growth Awards που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 17 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής.
Τα βραβεία τα οποία υπογραμμίζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την υγιή επιχειρηματικότητα, την καινοτομία αλλά και την αριστεία, σε ένα δύσκολο περιβάλλον, οργανώνουν η Grant Thornton με την Eurobank.