Covid-19: 20 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Covid-19: 20 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» βρίσκεται στο αγκυροβόλιο του λιμανιού του Πειραιά – Στην επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ έγινε λόγος για κρουαζιερόπλοιο, αν και πρόκειται για επιβατηγό-οχηματαγωγό – Έχει 383 άτομα πλήρωμα, μεταξύ των οποίων και 36 Έλληνες

Κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας αποτελούμενο από δυο ιατρούς και δυο νοσηλευτές μετέβη στο πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος” το οποίο βρίσκεται αγκυροβολημένο ανοιχτά του λιμανιού του Πειραιά προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους στο πλήρωμα αναφέρει ο ΕΟΔΥ.

Η σημερινή αποστολή του ΕΟΔΥ πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της ιχνηλάτησης επαφών του ασθενούς-μέλους του πληρώματος του πλοίου ο οποίος εξετάσθηκε την Κυριακή 29/03 και βρέθηκε θετικός στη νόσο COVID-19.

Δόθηκαν συγκεκριμένες οδηγίες στην πλοιοκτήτρια εταιρεία προκειμένου να ληφθούν άμεσα όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου εντός του πλοίου.

Σύμφωνα με το Protothema.gr το πλοίο μετέφερε και Τούρκους τεχνίτες από την Τουρκία στο Καντίθ προκειμένου να συμμετάσχουν σε εργασίες ανακατασκευής κρουαζιερόπλοιου της Royal Caribbean. Όμως λόγω πανδημίας οι εργασίες δεν ξεκίνησαν και το πλοίο πήρε τη ρότα της επιστροφής. Στην Τουρκία, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν το άφησαν να δέσει και αποφασίστηκε να πλεύσει προς Πειραιά. Όμως οι Λιμενικές αρχές του απαγόρευσαν να δέσει στο λιμάνι. Αρχικώς, στο πλοίο εκδηλώθηκε κρούσμα κορωνοϊού σε 72χρονο ναυτικό ελβετικής εθνικότητας που εργαζόταν στο πλοίο και στη συνέχεια σε δύο ακόμη αλλοδαπούς ναυτικούς. Όλοι τέθηκαν σε καραντίνα. Στο πλοίο μεταβεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να κάνει ιατρικό τεστ σε όλο το πλήρωμα.


Σχολιάστε εδώ