1.000 συνανθρώπους μας τους καταδικάζουμε σε θάνατο;

1.000 συνανθρώπους μας τους καταδικάζουμε σε θάνατο;

Απίστευτο, δυστυχώς όμως απόλυτα αληθινό αλλά και τραγικό, από τη στιγμή που έχει να κάνει με την απώλεια ανθρώπινων ζωών. Υπάρχουν άρρωστοι, με βαριά νοσήματα (όπως καρκίνος), που πρέπει να μπουν στο χειρουργείο, αλλιώς η ζωή τους μπαίνει σε κίνδυνο από μέρα σε μέρα. Μετά την «εμφάνιση» του κορονοϊού, όμως, η εντολή στα Κρατικά Νοσοκομεία είναι τα μη επείγοντα περιστατικά να μπαίνουν σε… καραντίνα και όποιος ζήσει…

Την τραγική αυτή κατάσταση επισημαίνουν σε «Επιστολή Ενημέρωσης» ο διευθυντής του Χειρουργικού Τομέα του Νοσοκομείου «Σωτηρία» Γεράσιμος Σβορώνος και ο διευθυντής της Θωρακοχειρουργικής Κλινικής Ευάγγελος Σεψάς.

«Η διακοπή των χειρουργικών πράξεων που ισχύει στην πράξη (μολονότι η απόφαση για διακοπή των χειρουργικών πράξεων αφορά τα μη επείγοντα περιστατικά και αυτά που μπορούν να αναβληθούν) σημαίνει αυτόματα ότι καταδικάζουμε σε θάνατο περισσότερους από 1.000 συνανθρώπους μας. Η ανθρώπινη ζωή έχει την ίδια αξία και όταν αυτή χάνεται είναι το ίδιο οδυνηρό για όλους, είτε απολεσθεί από χειρουργικό νόσημα είτε από τον νέο κορονοϊό.

Ο ιπποκράτειος όρκος, που δεσμεύει όλους μας, καθώς και η συνείδησή μας, μας επιβάλλει να γνωστοποιήσουμε το γεγονός αυτό στις αρμόδιες αρχές και στους Έλληνες».

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ